Но само някои от тях са преминали медицински тестове. Предлагаме ви кратък списък от билки, които са с доказани положителни качества и са безопасни за употреба.

Босвелия (индийски тамян) - Това традиционно лечебно средство от Индия се използва за облекчаване на болката при артрит и други възпалителни процеси. Изберете стандартизиран екстракт от 150 мл киселина, извлечена от босвелия. Обичайната доза е 150 мл три пъти дневно. Понякога са необходими четири до осем седмици, преди да настъпи желаният ефект. Билки за облекчаване на болки

Крем от чушки чили Това лечебно средство се използва за облекчаване на продължителна болка при херпес зостер. Според стандартите съдържа от 0,025% до 0,75% капсаицин и много лекари го препоръчват като ефикасно лечение при артрит. Според инструкциите мехлемът се втрива в болезненото място три или четири пъти дневно. Внимавайте препаратът да не попадне в очите, устата или на друго чувствително място. Облекчение настъпва след няколко дни на употреба.

Куркума и дяволски нокът - Тези билки облекчават болката и отока при артрит, травма, болки в гърба и след операции. Куркума, продавана като подправка, не е ефикасна, защото не съдържа достатъчно от активното вещество.

* Потърсете пречистена куркума в специализираните билкови аптеки и приемайте дневно до 2000 мг от сушения корен. Дяволският корен се продава като стандартизиран екстракт, съдържащ 3% естествен гликозид. Приема се три пъти на ден по 750 мг. Листа от вратига - Доказано е, че тази билка е ефикасна при мигрена. Най- добър резултат ще постигнете, ако приемате дневно по 80-100 мг листа от вратига, стрити на прах. Тя има ефект, ако се приеме преди пристъпа на мигрена. Използва се също като противовъзпалително средство при артрит.