Ефективни домашни средства против акнеКолкото и да ползвате маски, лосиони и да купувате скъпи лечебни продукти и козметика, досадните пъпки не си отиват. Искате да премахнете акнето? За целта е необходимо да захвърлите тежките химични продукти, които допълнително дразнят кожата ви и използвате природните средства за  лечението им.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е естествено противовъзпалително и антисептично средство. Той се бори с акнето, без да изсушаване на кожата. Ма­же­те ко­жа­та си с по ед­на кап­ка вър­ху засегнатите мес­та. Масло от чаено дърво е ефикасен и за лечение петна по лицето.

Хамамелис


Още по темата Хормоните - какво знаем за тях?Митове и истини за противозачатъчнитеКои хранителнителни вещества са необходими на кожата? - I частАкнеТеснолист жиловлек Хамамелис  има антбактериални свойства, намалява възпаленията и почиства кожата. Особено ефикасен е при лечение на хронично акне.


Маска с белтък

Яйченият белтък е лесен и евтин начин за борба с акнето. Маската от белтък ще свие порите и премахне излишните мазнини по кожата. Комбинирайте белтъка с овесена каша или орех на прах за меко ексфолиране. Добавете мед или лимон, за да подмладите кожата.

Ексфолиант

Неправилният избор на ексфолианта, които ползвате може допълнителнода раздразни кожата ви. Използвайте нежен естествен ексфолиант от овесена каша. Добавете мед и кисело мляко, за да направите кожата си мека.

Зелената глина

Минералните свойства на зелена глина са като магия и няма аналог при лечението на кожни заболявания. Тя свива порите, като същевременно осигурява нежна ексфолиация на чувствителната и склонна към акне кожа. Направете парна баня на лицето си, преди да си направите маска от зелена глина.

Лимонов сок

Лимоните помагат в борбата на акнето и белезите. Киселината унищожава бактериите, които причиняват акнето. Сложете лимонов сок директно към засегнатите зони на лицето си, така ще убие бактериите и ще спомогне да се отървете от пъпките. Можехте да добавите лимоновият сок към любимата си маска за ексфолиране. Или да добавите няколко капки във вашия овлажнител, които ползвате през нощта.

Лавандула

Докато повечето масла трябва да се разредят, лавандула е единствената, която може да използвате направо локално. Има противогъбични и антисептични свойства.


Защита и хидратация

Изключително важно е ежедневната за грижа за кожата. Поддържайте кожата си хидратирана. И не забравяйте слънцезащитен крем, за да защитите кожата си от вредните лъчи на слънцето.