маски за коса,мяска за коса с бедемово масло, маска за суха коса, маска за коса със зехтин, маска за коса с жълтък и кисело мляко.

За да имате красива коса трябва да полагате необходимите грижи за неяКосата се нуждае от подхранване, независимо от това дали е здрава, суха, мазна, къса или дълга. Като първо условие е изборът на шампоан, той трябва да е подходящ за вашата коса, според това дали е суха, мазна, нормална, тънка, чуплива. Важно значение за вида и здравето на косата са маските. Те осигуряват протеини и влажност на косъма. Ето и няколко маски в зависимост от вида на косата ви и желания ефект.

Видове Маски за Суха Коса:

♦ Маска за суха коса с Кисело Мляко и

Жълтък - Към чаша добре престояло кисело мляко се добавя един жълтък и се разбърква добре. Сместа се нанася на косата и се държи около 20 минути. Измива се само с вода.


Още по темата Косопад - Как да се спасим от косопадаФиеста за тялото и душата - Маски за коса, маски за тяло, маски за лицеПодхранване на Косата - Маски за Растеж и Подхранване Маска за суха коса с Зехтин и Лимон

Подходяща маска за суха коса е мьска за коса със зехтин и лимн. Изстисква се един лимон, прибавя се зехтин, намазва се цялата коса от корените до върховете, стои се около 20 минути и след това се измива. Маската е подходяща за изтощени коси.

Маска за суха коса  с Брашно

маски за коса,мяска за коса с бедемово масло, маска за суха коса, маска за коса със зехтин, маска за коса с жълтък и кисело мляко.

1 с.л. царевично брашно, 1 ч.л. зехтин, 1 яйце и 100 мл отвара от черен чай. Нанася се още докато е топла и се държи на главата един час. Измива се с мек шампоан

 

Маска за суха коса с Черен Чай

Приготвя се смес от 1 с. л. царевично брашно, 1 ч. л. зехтин, 1 яйце и 100 мл отвара от черен чай (топла). Маската се нанася още докато е топла и се държи на главата един час. Измива се с мек шампоан.

 

Маска за суха коса с Кисело мляко и Бадемово Масло

За маската се прави се смес от кисело мляко, намачкан банан и няколко капки бадемово масло. Хубаво се намазва косата и се оставя да престои 30 минути, като главата се завива с топла хавлия.