Акне маскаАкнето е ужасът на всеки тийнейджър. Но докато възпалението причинено от акнето (пъпките) отшумява в рамките на няколко дни, то белезите оставени след него мога да останат с години, а в някой случай и до живот. За съжаление този тип белези са доста упорити и трудно заличими. Трудно, но не и невъзможно. Представяме ви няколко съвета, с помощта на които, ако не напълно , то частично да намелите този тип белези.

Краставиците са страхотни за поддържане на гладка кожа и да се отървете от белезите. Може и да не сте забелязали, но в много козметични продукти краставиците са ключова съставка, защото наистина помага.

Маслото от чаеното дърво е фантастично в борбата с белезите от акне. То идва от Австралия и се използва не само за лечение на белези, но и предотвратява появата на пъпки.

Ябълков оцет. Той е е не само за диетите, но и за лечение на белези от акне. Нанесете върху лицето, след като сте го почистили и оставете за около 30 минути. Отмийте с хладка или студена вода и подсушете. Ще се уверите в страхотните резултати, ако повтаряте процедурата ежедневно.

Зехтин. Действа чудодейно - изглажда, премахва червенината и кара лицето ви да изглежда толкова по-добре. Оставете го да действа колкото искате. Важно е да го отмиете с помощта на кърпа и топла вода.

Мед. На почистено лице нанесете слой мед и оставете колкото време прецените. Внимавайте да не потече по дрехите ви, защото обикновено точно това става.

Алое вера се използва отдавна в лечението на акне и белези. Растението е известно с почти магическата си способност да лекува - дори рани. Използвайте алое вера лосион или сока редовно и ще се убедите в резултатите.

Тилчец. Действа страхотно срещу белези от акне. Използвайте паста от листата на тилчец като маска за лице. Оставете да подейства около час или малко повече. Друг вариант е да сварите семена от тилчец във вода и да използвате течността, след като се охлади.