Тайлол Хот

Tylol Hot

Tylol Hot / Тайлол Хот

Моля, прочетете внимателно тази листовка, тъй като в нея се съдържа важна за Вас информация. Ако искате да научите повече за този продукт или част от информацията в листовката не Ви е ясна, моля консултирайте се с Вашия лекар.

 1. СЪСТАВ НА ТАЙЛОЛ ХОТ Д
 2. ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА НА ТАЙЛОЛ ХОТ Д
 3. ФАРМАКОЛОГИЧНИ ДАННИ
 4. ПОКАЗАНИЯ ПРИ УПОТРЕБАТА НА ТАЙЛОЛ ХОТ Д
 5. ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ
 6. НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
 7. НАЧИН НА СЪХРАНЕНИЕ НА ТАЙЛОЛ ХОТ Д
 
Tylol Hot / Тайлол Хот

1. СЪСТАВ НА ТАЙЛОЛ ХОТ Д

Всяко саше Тайлол Хот съдържа: Paracetamol 500 mg, Chlorpheniramine maleate 4 mg, Pseudoephedrine HCI 60 mg.

Помощни вещества: лимонена киселина, винена киселина, натриев бикарбонат, натриев карбонат (безводен), PVP К 30, рафинирана захар, натриев бензоат, прах с аромат на лимон и алкохол (96%). Оцветител: Е104

2. ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА

Тайлол Хот може да намерите в опаковка по 12 сашета прах за перорална употреба

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА NOBEL ILAC SANAYII ve TICARET A.S. Barbaras Bulvari 76-78 34353 Besiktas, Istanbul, Turkey

ПРОИЗВОДИТЕЛ

PLANTAPHARMA ILAC SANAYII ve TICARET A.S. Sancaklar Koyu 81100, Duzce, Turkey

3. ФАРМАКОЛОГИЧНИ ДАННИ


Още по темата Птичи грипСкарлатина (шарка) - симптоми, особености и лечениеХрема - Симптоми и Лечение при хремаГрипПункциите при синузит се заменят с билкиКога да пием антибиотици и кога от тях няма смисълПрахчетата срещу грип смъртоносниОбикновено изтравничеСлънчогледКамшикТайлол Хот има аналгетично, антипиретично, антихистаминово и намаляващо отока на лигавицата на горните дихателни пътища действие, което се дължи на Paracetamol, Chlorpheniramine maleate и Pseudoephedrine HCI. Paracetamol облекчава болката и понижава телесната температура.

Chlorpheniramine maleateима антагонистично действие спрямо така наречените Нг рецептори, по този начин облекчава следните симптоми: хрема, оток на носната лигавица, зачервяване и/или свръхчувствителност на очите.

Pseudoephedrine HCIнамалява отока на лигавицата на горните дихателни пътища. ПОКАЗАНИЯ

Тайлол Хот показан за облекчаване на следните симптоми на простуда и грип:

 • назална конгестия (запушване на носа)
 • хрема
 • кихане
 • повишена телесна температура
 • лека до умерена болка от различен произход

4. ПОКАЗАНИЯ ПРИ УПОТРЕБАТА НА ТАЙЛОЛ ХОТ Д

Тайлол Хот не трябва да се използва от пациенти свръхчуствителни към Paracetamol, Chlorpheniramine maleate, Pseudoephedrine HCI или някоя от останалите съставки на продукта, както и от пациенти със захарен диабет, тежки чернодробни и бъбречни заболявания. Пациентите не трябва да приемат психофармакологични средства (МАО инхибитори) заедно с Тайлол Хот; те трябва да бъдат спрени поне 2 седмици преди началото на лечението с Тайлол Хот.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Тайлол Хот трябва да се прилага с особено внимание в някои случаи, затова преди да започнете лечението с Тайлол Хот информирайте Вашия лекар, ако страдате от:

 • чернодробни увреждания
 • бъбречни увреждания
 • белодробни увреждания
 • предшестваща анемия
 • тежки сърдечни заболявания
 • бронхиална астма
 • глаукома
 • хипертиреоидизъм
 • хипертония
 • захарен диабет

Пациенти, които употребяват антихипертензивни лекарства и/или антидепресанти, трябва да се посъветват със съответния специалист.

Употребата на Тайлол Хот при деца под 12 години трябва да става само под лекарски контрол или да използват Тайлол Хот Pediatric.

При лечение с Тайлол Хот,трябва да се избягва употребата на алкохол, защото бдителността може да се понижи.

Консултация с лекар е наложителна, ако високата температура продължи повече от 3 дни, а другите симптоми - повече от 5 дни.

Трябва да се избягва едновременното приложение на Тайлол Хот с други Paracetamol - съдържащи продукти, тъй като то може да доведе до предозирането на Paracetamol. Да не се превишава препоръчаната максимална дневна доза или тази предписана от лекаря.

Бременност и кърмене

При бременни и кърмачки е препоръчителен лекарски контрол.

ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

При високи дози се потенцира ефекта на продължително прилагани антикоагуланти. Paracetamol приложен в големи дози за продължителен период може да взаимодейства с кумарина, дериватите на индандиона и фенотиазините. Алкохолът, барбитуратите и трицикличните антидепресанти могат да увеличат хепатотоксичността на Paracetamol. Рядко може да настъпи повишаване на артериалното налягане, при едновременното приложение на Pseudoephedrine HCI с деконгестанти, трициклични антидепресанти, медикаменти подтискащи апетита, амфетамини като психостимуланти и МАО инхибитори. Антихипертензивната ефективност на метилдопа, алфа и бета адренергични блокери, гуанетидин намалява при едновременно приложение с Pseudoephedrine HCI.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

По време на лечение с Тайлол Хот може да се появи умора, сънливост или световъртеж, затова шофирането на автомобил и управлението на потенциално опасни машини трябва да става внимателно.

5. ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Тайлол Хот се приема през устата.

 Препоръчителната дозировка на Тайлол Хот е посочена по-долу:

Съдържанието на всяко саше се разтваря в 160 ml топла вода (стандартна чаша) и се изпива веднага, без изчакване. Ако е необходимо, следващата доза да се вземе след интервал от 6 часа. Препоръчителната максимална дневна доза е4 сашета.

ПРЕДОЗИРАНЕ

Най-честите симптоми на предозиране са: гадене, повръщане, коремни болки, световъртеж, появата на алергични реакции от страна на кожата (най-често зачервяване и сърбеж), халюцинации и др.

В случай на предозиране незабавно информирайте Вашия лекар.

6. НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Тайлол Хот се понася добре. В терапевтични дози, обикновено Paracetamol се понася добре. В редки случаи може да предизвика алергични реакции, като например обрив и сърбеж. В редки случаи при продължителен прием на по-високи дози може да се наблюдават различни промени в кръвната картина. Страничните действия на Pseudoephedrine HCI са много редки. В резултат на превъзбуждане на централната нервна система може да възникне нарушение на съня. В много редки случай се съобщава за халюцинации, алергични реакции и задържане на урината, свързани с Pseudoephedrine HCI. Chlorpheniramine maleate може да причини сънливост и алергични реакции.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ.

7. НАЧИН НА СЪХРАНЕНИЕ

ДА НЕ СЕ УПОТРЕБЯВА СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА СРОКА НА ГОДНОСТ ПОСОЧЕН ВЪРХУ ОПАКОВКАТА

Да се съхранява в оригиналната опаковка. Да се съхранява на място недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Да се пази от светлина и влага.

Дата на последна редакция на листовката: септември 2005 г.

Лекарствени форми

powd. x 12

Притежател за разрешението за употреба:
NOBEL ILAC SANAYII ve TICARET A.S. Barbaras Bulvari 76-78 34353 Besiktas, Istanbul, Turkey

Важно: Преди да закупиш се консултирайте с вашият фармацевт или лекар.

Източнци: ИАЛ

назад

Лекарствен справочник

Коментари (0)

Добави коментар

Внимание: Задължително е писането на кирилица.

Избор на клавиатура: Повече за кирилизатора.
Моля въведете кода от картинката с главни букви
Няма коментари

Търсене в сайта

http://sommons.co/out?zoneId=2647810-2647961 Банер II

Ако сме ви били полезни,
моля харесайте страницата ни във Facebook.