Британски полицаи задържаха здравна работничка в Чешър по обвинение в убийството на бебета и опит за умъртвяване на други, съобщи АП.

Разследването е започнало преди няколко години, след като от болницата „Countess of Chester Hospital” съобщили за необяснимо високи нива на детска смъртност. Първоначално то се е фокусирало върху смъртта на осем бебета, но преди дни от полицията обявиха, че се разследва смъртта на 17 бебета и 15 "нефатални инциденти в периода между март 2015 г. и юли 2016 г.

За момента от там информират единствено, че е задържана жена "здравен специалист" по подозрение за убийство и опит за убийство. От полицията все още не съобщават имената й, както и спецификата й на работа. Органите на реда определиха ареста като голяма стъпка в това така чувствително и болезнено разследване.

След скандала, болницата спря да приема и обгрижва пациентки преди 32 гестационна седмица от бременността им и ги насочва към други лечебни заведения.

Клиниката оказва пълно съдействие на разследващите. "Искането ни полицията да се занимае с тези случаи не беше нещо, което направихме лесно. Но трябва да направим всичко възможно, за да разберем какво се случи тук и да получим отговорите, които ние и семействата на тези деца толкова отчаяно искаме", коментира Иън Харвър, медицинския директор на болницата.