ръководствоРъководствата на съсловните организации на лекари, зъболекари, фармацевти и специалисти по здравни грижи заедно ще отстояват интересите на гилдиите, които представляват. Това решение е взето на среща на 18 май, проведена по инициатива на БЛС в централата на съюза, информират от там.
 
 
„Въпреки спецификите на нашата дейност, ние сме длъжни да се обединим в полза на колегите и на пациентите”, заяви председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев. И допълни, че само по този начин организациите могат да се превърнат в непреодолима пречка за някои неконструктивни идеи, лансирани в сектора.
 
„Ние сме съсловните организации и трябва да се постараем условията, при които реализираме нашата професия, да бъдат максимално добри. Затова смятам, че и най-лошия диалог е по-приемлив от най-добрата война”, заявил пък председателят на БЗС д-р Борислав Миланов. По думите на председателя на БФС проф. Илко Гетов, най-важното в момента е да се запази статута и мястото на съсловните организации, които по закон имат право да участват при определяне правилата в здравеопазването.Той предложи да се споделят становища по различни проблеми.
 
Председателката на БАПЗГ Милка Василева също подкрепи идеята за единни действия и поиска подкрепа за поставяне на един важен за сестринството въпрос – липсата на кадри.
 
Съсловните организации ще си сътрудничат по конкретни проблеми в областта на продължаващото професионално развитие, в сферата на международната и законово-нормативната дейност, съобщават още от лекарския съюз.