На 21 и 22 април в София се провежда, станалия вече традиционен  Национален Пациентски Спортен Фестивал "Играй с мен".

За шеста поредна година той има за цел да събере  хора с увреждания от различни възрасти, отдадени на спорта. Сред тях ще вземат участие сърдечно, бъбречно, чернодробно и белодробно трансплантирани пациенти, информират о ИАТ. Това събитие внася разнообразие в сивото им ежедневие и засилва техния спортен дух за себедоказване пред обществото, че са пълноценни граждани, въпреки заболяванията си.

Фестивалът е организиран от Алианс на трансплантираните и оперираните АТО "Бъдеще за всички" с подкрепата на Пациентски организации "Заедно с теб", Столична община, Спортна федерация на трансплантирани, диализирани и оперирани, Изпълнителна агенция по трансплантация, Федерация Бадмингтон, Къща за зависимости Билани, Асоциация на пациентите със сърдечно-съдови заболявания, Асоциация за детско и женско здраве "Усмихни се", Институт по иновации, Алианс на хората с редки болести.

Каузата на фестивала тази година е да се съберат хората с увреждания, да успеят да привлекат вниманието на институциите, за да може да водят един  нормален и пълноценен живот.

Спортовете, които ще се играят на  бадминтон, шах, табла, тенис на маса, дартс, а мястото е Спортeн комплекс в Техническия университет – София. Началото на събитието е 13 часа в събота.