Deutsche Hom?opathie-Union DHU-Arzneimittel GmbH & Co.KG - Germany



Държава:Германия
Кратка информация:Той не е просто един лекар. Той също беше химик и фармацевт: смели, щателен, избухлив и нетърпеливи. И преди всичко, той е напълно доволен от медицинската система по това време. Пот и пиявици, кръвни отдаване под наем и клизми: Д-р Самуел Ханеман е лек все още ефективна терапия, вместо на такива брутални методи. Най-добрият начин да се направи наистина революционна стъпка. Докторът на Майсен, който като дете избягал от вкъщи, защото той не беше позволено да ходят на училище вече, е написал историята на цялостна терапия отново. Той тества лекарства върху себе си, но и да си единадесет деца. Леополдине жена му е била свидетел, когато той прави първи опит с перуанските кора, и е установено, че е предизвикал същите симптоми като малария.
Portrait Samuel Hahnemann

Едва по-късно той открива, че утаяват на симптомите много по-тежко, ако той разрежда първоначалното вещество и succussed. И това, което е още по-удивително: че лечението е толкова ярък, толкова повече той повтори и разреждане.
Очарованието на хомеопатията е роден. Самата дума идва от гръцки homoios = подобен и патос = страдание. И това е, което много хомеопати днес: Те страдат за своите пациенти, в които те изпитват лекарства върху себе си и документ, в резултат на симптомите. Предположението, че това, което прави един здрав човек може да излекува болен болен човек е установено, тъй като първите стъпки на Ханеман отново и отново.

Ich habe nicht unnütz gelebt.

През 1796 той пише първия си основен труд "На откриването на лечебна сила". 1810 е последван от основната си работа: ". Органон на Rational Healing" на
Пет години след смъртта на съпругата си женен времето си вече много успешен лекар втори път - с 80 Неговата голяма любов Мелани е 45 години по-млада от него. Заедно те откри елегантен практика в Париж, които Ханеман бизнес до смъртта си 88 години с пълна отдаденост. На гроба му камък в парижки гробището Пер Лашез гробището е надписът: "Аз не съм живял напразно." Трите основни принципа на неговия метод на лечение - сходство правило, тестване за наркотици,
Сайт:http://www.dhu.de/
назад

Търсене в сайта

Лекарствен справочник

Банер I - дясна колона
http://sommons.co/out?zoneId=2647810-2647961 Банер II

Ако сме ви били полезни,
моля харесайте страницата ни във Facebook.