„Къпане на новороденото” е темата на поредното занятие на 10 март от 11 часа в безплатното Общинско училище за бъдещи родители в Пловдив. Лекторът Антоанета Борисова, председател на Центъра за бременни жени, ще разясни защо майките се притесняват от това действие, какви са неоснователните и основателните им страхове и какви грешки могат да допуснат. Безплатното Общинско училище за бъдещи родители се провежда от Центъра за бременни жени, ДКЦ-1, община„Пловдив” и книжарница „Форум”.

Лекциите – беседи са 2 пъти месечно, винаги в събота, от 11 часа, в книжарницата в мол „Галерия Пловдив”. Качествена информация за съвременните методи и начини за отглеждането на децата и действена подкрепа на родителите – това е целта на училището, което ползва 11-годишния опит на Центъра за бременни жени. Всяка среща започва с техника за релаксация и практични съвети за успешно кърмене.

На 10 март от 11 часа ще има специално занятие, което всички татковци, а и репортери от медии, могат да заснемат с камера, фотоапарат или мобилен телефон като клип. А след това с видеото могат да участват в конкурс с награда 250 лева.Подробности за него ще научите на място по време на лекцията.

Не е необходимо предварително записване за безплатното Общинско училище за бъдеще родители. Повече информация може да получите на GSM0888 89 50 26 и на www.galeriaplovdiv.com, както и в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив” – в профила във Фейсбук - Форум Книжарница.

В следващия урок на 24 март Антоанета Борисова щепоговори за това, което най-често пропускаме – за закаляването на новороденото. Втората тема е „Защо раждането е уникална възможност и как да изберем подходяща услуга за съхранение на стволови клетки?”. Лектор е  д-р А. Пачеджиев, изпълнителен директор на ТБ Cryo-Save, България.