Независимо международно жури обяви победителите на 20-тия Международен конкурс за детска рисунка „Рисувай за планетата” на Младежката конференция за опазване на околната среда ТУНЗА в Индонезия.
Победител в конкурса, който тази година беше на тема „Животът в горите” е 13 годишната Триша Ко Рейес от Филипините.  
”Чрез моята рисунка, искам да обърна по-голямо внимание на проблемите, свързани с унищожаване на горите и искам да покажа, колко е важно да съхраним едно от най-големите световни богатства”, казва момичето от Филипините
Българските деца участват за 2-ри поредин път в конкурса, организиран от Байер. Тази година в офиса на компанията в България бяха получени 1270 рисунки, които взеха участие в конкурса.
За първа година обаче 8 годишната Елица Ганева от България е сред децата, получили 5-та награда на Международния конкурс.
Елица е избрана сред 600,000 момчета и момичета на възраст между 6 и 14 години от 98 страни от цял свят.
Изложба на част от картините, изпратени от стотиците български деца, може да бъде видяна на постаментите пред Народен театър «Иван Вазов», София до 4-ти октомври 2011 година с подкрепата на на Столична община.

Тема на 21-вия конкурс: “Зелени общности”
Темата на 21-вия Международен конкурс за детска рисунка е «Зелени общности»..
Чрез картините си децата, които желаят да участват трябва да покажат какво не харесват и какво ги натъжава в околната среда – нашите общности, градове, гори, океани или въздухът, който дишаме, но най-вече да ни покажат какво искат да видят около себе си, около нас – какви са техните желания и дали те са свързани с опазването на околната среда.
Конкурсът започва от днес с краен срок до 1-ви февруари 2012 година.
Всички деца на възраст между 6 и 14 години (които да не са навършени до 5-ти юни 2012 година) могат да изпратят картините си в офиса на Байер България, ул. Резбарска 5, София 1510, За конкурса „Рисувай за планетата”.
Рисунките трябва да бъдат формат А4 или А3, да са нарисувани на хартия с материали по желание на детето. Отзад на картината трябва да са посочени име и фамилия на детето, възраст, адрес, телефон за контакт и и-мейл адрес.
Картините не трябва да са участвали в други състезания и конкурси.