Растеж на косаДългата, здрава коса винаги е била признак на красота, жизненост и младост. Макар че напоследък късата коса е изключително актуална, най-вече в Холивудските среди, дългата коса остава мечта за милиони жени. Защото тя е символ на женствеността. Имформацията, която ще ви предоставим с тази статия ше ви даде възможност още днес да помогнете на вашата коса да расте по-бързо – здрава и жизнена.

Хранете се правилно. Нали знаете поговорката – „Човек е това, което се храни”. Ако искате косата ви, а и всичко по вас да изглежда перфектно. Започнете да се храните здравословно. Все пак красотата е и здраве. Приемайте балансирано количество протеини всеки ден.Протеинът е от съществено значение за здравословния растеж на косата.Косата до голяма степен се състои от кератин, протеин, съставен от аминокиселини. За да расте нова коса, тялото ви трябва да произвеждат повече аминокиселини, които то може да си набави само от консумацията на протеини. Храни, които са източници на протеини са : месо, риба, яйца, ядки. Разбира се не бива да прекалявате с консумацията на протеини. Всичко трябва да е в границите на нормалното.

Избягвайте стреса. Стесът е един от основните източници на косопад. Хранете се родовно и здравословно, спете не по-малко от 8 часа на денонощие, спортувайте и правете чести разходки сред природата, слушайте успокояваща музика. Това са само малка част от начините да избегнем стеса.

Далга косаРедовно подстригвайте цъфтящите краища. Не се плашете от фризьора и не гледайте на него като на психопат от филм на ужасите, които иска да ви осакати. За да расте по-бързо косата ви, трябва да подстригваме изтощените крайчета. Подстригвайте косата си редовно, за да може да расте по-бързо.

Масажирайте скалпа. Масажът на скалпа стимулира кръвообращението и съответно подпомага растежа на косата.