Маргаритка - Действие и приложение:

При зъбобол, лицеви невралгии, срещу хронична хрема и болки в горни дихателни пътища, полова слабост при мъже, като хранителна добавка.

Маргаритка - Описание:

маргаритка,хронична хрема и болки, зъбобол

Маргаритката е многогодишна билка, която много прилича на лайка. Неговите корени са широко използвани като аюрведа билки, отглеждани в Индия. 

Неговият корен расте навсякъде в Индия и достига на дължина между 5 и 10 см, изтъняващ към върха. Миризмата на този корен е с лек аромат. Интензивният вкус предизвиква обилно слюноотделяне. 

Когато се дъвчат, той стимулира слюноотделянето като изпуска силно парлив вкус.  

Използва се за облекчаване на сухотата и болки в гърлото и устата. Приложена външно билката се използва в Югоизточна     Азия за лечение на зъбобол, лицеви невралгии и хронична хрема.

Акаркара е считан за тоник, използван още от древни времена за подпомагане на нервната система. Има данни, че стимулира половата сфера, като подпомага преждевременната еякулация и импотентност при мъжете. 
Още по темата Хрема - Симптоми и Лечение при хремаПункциите при синузит се заменят с билкиКапки под езика убиват алергията6 мита за антибиотицитеХрема - Как да се справим с хремата?Пет грешки при лечението на хремаНякои билкари препоръчват тази билка и срещу много други заболявания като диабет, лечение на епилепсия, парализа, хемиплегия, както и за болки в гърлото и сливиците.

Маргаритка - Къде се среща?

Индия, Алжир, Мароко, Испания, Хималаите, България.

Маргаритка - Използвани части:

Корен.