В Общинската болница Сан Хоакин в Южна Калифорния (САЩ) Ambient Experience ще създаде релаксираща среда за пациенти, подложени на процедури за имиджова диагностика и радиологична терапия чрез динамично осветление, видео и звук

РадиологияАмстердам, Нидерландия -Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHIA) обяви днес 500-та поръчка на  специализираното решение за болнично приложение Ambient Experience, с което отбелязва преломен момент от началото през 2006 г. в продажбите на това иновативно оборудване за клинична среда, изцяло ориентирано към пациента. Общинската болница в Сан Хоакин (Бейкърсфийлд, Калифорния, САЩ) е поръчала за новия си Онкологичен център апаратура за лечение Big Bore CT, оборудвана с Ambient Experience. Освен това, два от радиологично-терапевтичните кабинети в Онкологичния център също ще бъдат изпълнени според тази концепция, създавайки успокояваща атмосфера, която помага на пациентите да преодолеят  безпокойството по време на диагностицирането и лечението на  онкологичното заболяване – болест, поразила повече от един от всеки трима жители на  западните страни в някакъв момент  от живота им. Онкологичният център към Общинската болница в Сан Хоакин се очаква да  бъде открит през януари 2013 г.

"Когато се запознах с концепцията Ambient Experience на Philips, веднага разбрах, че с това може да отличим нашия Онкологичен център от други в района", заяви Сам Итани, Администратор и Главен изпълнителен директор на Общинската болница в Сан Хоакин. "Фокусът върху  съчетаването на  грижата към пациентите и вниманието към нуждите и на нашите служители прави тази услуга полезна за всички. Очаквам с нетърпение да  приложим  този изцяло нов стандарт в лечението на нашите пациенти".

 

Ambient Experience представлява иновативен начин на използване на динамична светлина, видео и звук, които  създават успокояваща и релаксираща за пациентите среда. Предоставяйки възможност за индивидуален контрол върху избора на тема, определяща цвета и интензитета  на осветлението, както и аудио-визуалната обстановка в стаята, специализираното решение насърчава активното участие и съдействие от страна на пациента.  Специализираният дизайн на кабинетите за преглед и лечение допринася за създаване у пациентите на чувство за спокойствие сред сложното медицинско  оборудване и по време на процедурите.  Ползите са не само за пациентите. Специализираната среда Ambient Experience на Philips намалява времетраенето на процедурите, като същевременно подпомага болничния персонал да извършва задълженията си по-ефективно и с по-голямо удовлетворение [1].

  

"Достигането на преломната цифра от 500 поръчки на Ambient Experience в рамките на шест години, откакто решението се предлага на пазара, е забележително постижение, особено  предвид факта, че продуктът се адаптира според индивидуалните нужди", каза Грег Себаски, Главен изпълнителен директор „Обслужване на клиенти” на Philips Healthcare. "През изминалата година сме свидетели на увеличено търсене на  концепцията  Ambient Experience, което е ясно доказателство за нарастващото осъзнаване в глобален мащаб на значимостта на преживяванията на пациента по време на диагностичните и лечебни процедури. Нарастващото търсене от страна на клиентите  е доказателство, че комфортът и успокояващата среда са от полза не само за пациентите, но и за болниците."

 

Philips е пионер в проектирането на лечебна околна среда чрез приложението на Ambient Experience в медицинските кабинети за имиджова диагностика, стаите за подготовка за имиджова диагностика (специално за PET/CT [2] и РЕТ/MR [3]), болнични стаи и спешни отделения. Първият кабинет с Ambient Experience е оборудван през 2005 г. в чикагската детска болница Advocate Lutheran General Children's Hospital (САЩ). Търговската програма Ambient Experience стартира официално през 2007 г. в САЩ и постепенно завладя пазарите в Европа, Китай и Близкия Изток. Към днешна дата Ambient Experience е инсталиран в петдесет страни по целия свят.  

 

Днес повече от 400 болници в 50 страни по света са инсталирали Philips Ambient Experience при различни клинични условия.

 

Демонстрация на Philips Ambient Experience ще се състои на 98-ата годишна среща на Радиологичното общество на Северна Америка (RSNA) в Чикаго (САЩ), 25-29 ноември, 2012 г. Посетете Philips на RSNA 2012 в North Building Hall B на конгресния център McCormick Place  http://www.philips.com/RSNA.

 

В България Philips  представя своите иновативни решения в сферата на диагностиката в най-модерното здравно заведение, което предстои да отвори врати в София – Сити Клиник. Медицинските услуги, които ще се предлагат, ще варират от магнитно-резонансна и компютърна томография до интервенционално лечение при сърдечно-съдови заболявания.

 

„Осигуреното от Philips оборудване отговаря в пълна степен на непрекъснато променящите се потребности в сферата на здравеопазването и представя най-иновативните решения в областта на грижата за здравето”, казва г-жа Радмила Филева, Изпълнителен директор на Philips България. „С тази апаратура работят най-модерните болници в целия свят”, допълни още тя. От Philips  са се погрижили и за качественото осветление на болницата, което ще помага за предоставянето на по-добра грижа и по-бързо лечение на пациентите.

 

[1] Специално проучване сред потребителите на инсталирана база Ambient Experience (100 потребители, интервюирани в 27 страни (с изключение на САЩ) от септември 2011 г., показа следните резултати: 76% увеличение на удовлетвореността на персонала, 4% (3 минути/час), общо намаление на времетраенето на процедурата и 6% (5 пациента/седмица) общо увеличение на броя на пациентите.

[2] PET/CT = Позитронно-емисионна томография, комбинирана в една система с компютърна томография

[3] PET/MR = Позитронно-емисионна томография, комбинирана в една система с ядрено-магнитен резонанс

 

За повече информация, моля свържете се с:

Юлия Златанова

PR Consultant

All Channels | PR

Tel.: 434 00 81

Mob.: 0879 163 251

E-mail: jzlatanova@all-channels.com

 

За Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) е холандска компания с водещи позиции в различни бизнес сектори, която създава стойностни за потребителя решения чрез значими иновации, които подобряват здравето и стандарта на живот на хората. Като световен лидер в грижата за здравето, осветлението и стандарта на живот, Филипс обединява най-актуалните технологии и модерен дизайн в решения, създадени съобразно потребителските потребности, тяхното задълбочено познаване и обещанието на марката за “sense and simplicity”. Служителите във Филипс наброяват проблизително 122 000 души в повече от 100 страни по целия цвят, ръководени от централата в Холандия.С продажби от 22.6 млрд. евро за 2011 година, компанията е пазарен лидер в кардио-, акутните и домашни здравни грижи, енергийно-ефективните осветителни решения и най-новите осветителни приложения, както и продуктите, свързани със стила на живот и личното благополучие и удоволствие на хората. Компанията има силна водеща позиция в производството на уреди за мъжко бръснене и подстригване, преносима техника за забавление и устна хигиена.

Новини за Philips можете да намерите на: www.philips.com/newscenter