Вече е ясен и новият председател  на столичната лекарска колегия. Това е д-р Асен Меджиев от УМБАЛСМ „Пирогов“. Той спечели след балотаж срещу д-р Емануил Найденов от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ с 195 на 109 гласа. 7 от бюлетините са невалидни.

Събранието премина под закрити за медиите врати, но делегати на отчетно-изборния събор коментираха след приключването му, че настроенията са били особено бурни. Имало е доста критики към отчета на предишното ръководство и обвинения как представители на определени болници гласуват под строй.

Присъстващи споделят, че е имало остра нужда от нов човек след двата мандата на проф. Миланов.

Д-р Асен Георгиев Меджидиев  роден 27.05.1968 год.  в  гр.Дупница. През 1994г. завършил медицина  във ВМИ София. От 1994г. до 1995г. работил в Клиника по пулмология  на  V-та Градска Клинична  Болница , София.  От 1995г. до 2011г. работи като като лекар по УНГ болести в Клиника по лицево челюстна хирургия и оториноларингология  на  УМБАЛ „Света Анна”, София. През 2011г. създава Отделението по” ушно, носно, гърлени болести” на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” ЕАД, и от м. февруари 2011г.  е началник на същото  отделение. От 2013г. е  и асистент в Катедрата по спешна медицина  на  УМБАЛСМ”Н.И.Пирогов”.