Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ)Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) обеща да подобри работата си след публикацията на в. "Стандарт" за забавянето на редица медикаменти. 80 нови лекарства  не могат да стигнат до пациентите заради това, че изпълнителният директор д-р Евелин Благоев периодично е в отпуск или в болнични и не е оставил свой заместник.

Без подпис на шефа на ИАЛ пък медикаментите не могат да се продават у нас. Проблемът е станал толкова голям за бизнеса, че част от фармацевтичните фирми са внесли писмо в здравно министерство с молба за промяна на закона, така че да има кой да разписва документите им. "През септември поради заболяване на изпълнителния директор имаше забавяне в придвижването на специализирания документооборот", признаха вчера от здравното министерство.

Оттам заявиха, че д-р Благоев вече е на работа и така този проблем е разрешен. ИАЛ  ще положи допълнителни усилия за възобновяване на нормалния ритъм на работа", се казва в писмо на ведомството.

Междувременно се появи информация, че червеният депутат Илия Баташки може да оглави МВР болница. Все още обаче не е ясно кога той ще поеме официално ръководството и ще напусне парламента.