акупунктураАкупунктурата е алтернативна терапия за безлекарствено преодоляване на мигрената, което няма страничните на конвенционалното лечение с медикаменти.

Ако страдате от мигрена, най-вероятно знаете, че лекарствата не успяват да се преборят достатъчно ефективно с болката, гаденето и чувствителността към шум и светлина, които обикновено съпътстват мигрената. Неприятните странични ефекти на медикаментозната терапия правят акупунктурата още по-привлекателна алтернатива, тъй като при нея не се наблюдават такива.

Акупунктурата е древна техника от традиционната китайска медицина, която си служи с тънки метални игли, които активират специални точки по тялото. Терапията обичайно е безболезнена и релаксираща. Тя облекчава и предотвратява тежкото главоболие, като стимулира притока на кръв към тъкъните, които се нуждаят от подобряване на кръвообръщението. Акупунктурата, освен това, успокоява и прекалената напрегнатост, която нерядко е основната причина за появата на мигрена.


Още по темата Пункциите при синузит се заменят с билкиАспиринът и парацетамолът всъщност били вредниДесетте най-вредни хранителни добавкиСкарлатина (шарка) - симптоми, особености и лечениеКотенце (Съсънка)Науката също отдавна се е произнесла за лечебната сила на акупунктурата и е признала нейната ефективност.

Резултатите от изследвания, които правят сравнение между акупунктурата и лекарствената терапия, показват, че акупунктурата намалява дните, в които участниците имат пристъпи на главоболие, както и тяхната интензивност, в по-голяма степен, отколкото медикаментите.

Други проучвания тестват дали положителните резултати от акупунктурата не се дължат на плацебо ефект. Те сравняват прилагането на оригиналната терапия с „фалшива” акупунтура и установяват, че страдащите от главоболие, подложени на истинската акупунктура, чувстват много по-значително подобрение на състоянието си.

Безопасността и ефективността на акупунктурата при мигрена и главоболие прави тази терапия особено ценна алтернатива на конвенционалното лечение. С акупунктура можете да намалите болката и честотата на „атаките” на мигрената, да увеличите продуктивността си и то, избягвайки рисковете и недостатъците на лекарственото лечение. Важното е да се доверявате само на квалифицирани и сертифицирани специалисти в областта, за да получите подходяща терапия, която ще ви освободи от главоболието.