хормони, хормоните, сексхормони, лекарства
Собствените ни хормони намаляват
бавно още от 25-ата година

 Хормоните са носителите на живот. Те въздействат на растежа на нервите, сърцето и мозъка - всичко, което ни прави млади.
Собствените ни хормони намаляват бавно още от 25-ата година. Но пушенето, стресът, малкото движение, неправилното хранене, повишеното тегло допълнително снижават производството на забавящите стареенето хормони като DHEA и Somatotropin. 


 


 Правилният баланс на хормони ни държи млади. Затова трябва още от младини да имаме програма за намаляване на стреса и за правилно хранене.

Чрез спорт поддържаме нивото на тестостерон високо, а това ни прави динамични, активни и с добра линия.
Още по темата Лекарство предотвратява повторната поява на рак на гърдатаХапче спира побеляването на косатаКак да се предпазим от "лошите" слънчеви лъчиРак на гърдатаЗелен чай

 

Ако един или два пъти в седмицата премахнем вечерята и след 16 часа не вземаме никакви калории, това е най-ефективната програма за поддържане на младостта.


Зачеркването на някоя и друга вечеря е най-силният стимул за запазване на хормона, който тонизира тъканите. По време на сън той възстановява клетките и ДНК.
 

Удължава ли сексът младостта?

 

хормони, хормоните, сексхормони, лекарства
Чрез сексхормоните жените изживяват
повече секс и еротика

Разбира се - чрез сексхормоните.
Японски изследвания показват, че жена, която изживява повече секс и еротика, на 55 години има с 10-15 години по-млада кожа. Между 30 и 40 години има смисъл да се използва прогестерон като крем или лечебна паста. Заглажда кожата, предпазва от бръчки.

 

Помагат ли растителните хормони?


Има един прекрасен препарат - фитохормон от детелина. Продуктите от соя също действат добре на кожата със своя фитохормон, както и 4 чаши зелен чай. При това и двете предпазват от рак на гърдата.

Откога трябва да се взимат препарати с хормони?


До 45 г. жената по природа е предпазена, ако внимава в начина си на живот. Но между 40 и 50 г. хормонът DHEA отслабва. Натрупва се вода, започват проблемите с килограмите, отслабва концентрацията. Тогава има смисъл да се добавя DHEA. Той засилва имунната система, стимулира разграждането на мазнините, поддържа духа бодър. Същото важи и за прогестерона. Добави ли се отсъстващият хормон, организмът се отводнява, психиката се стабилизира.
След 50 г. естрогенът се замества с мелатонин и чрез стимулиране на обмяната на веществата се спира стареенето.
Соматотропин се добавя след 60 г. Той може да разгражда мазнините, да изгражда мускулите и да регенерира клетките на тялото.
 

хормони, хормоните, сексхормони, лекарства
Не бива да пием хормони просто така, а
след внимателни редовни изследвания
да се прибави само дозата, която липсва

Хормоните имат много врагове.


Те не трябва да се купуват от супермаркета, като в САЩ, а да ги предписва добър ендокринолог. Не бива да пием хормони просто така, а след внимателни редовни изследвания да се прибави само дозата, която липсва.
Иначе хормоните имат странични действия и в най-лошия случай водят дори до рак.
Само диагноза, сложена от добър специалист, може да оправдае добавянето на някой хормон.

 

rozali.com