Пролетта е преходният сезон между зимата и лятото. Тя е период на възраждане и обновление. Настъпването на астрономическата пролет варира според географското разположение и климата на всяко място. Варират и обичаите по посрещането й. Освен това, промените през този сезон влияят на цялостното ни здравословно състояние, защото се променят и ежедневните ни занимания.

Препоръчваме ви няколко съвета за добро здраве през пролетта:


Още по темата Груби лекарски грешки в областта на лекарствената терапияМелатонин - естественият хормон на съня. MelatoninЗащо са опасни лекарствата "за нерви"Мигрена - Причини и Симптоми на Мигрената. ГлавоболиеГлогСтавайте рано и се наслаждавайте на красотата на природата. Можете да правите упражненията си рано сутрин, което ще ви подейства много освежаващо и подмладяващо. Топлото време навън ще ви позволите да тренирате и извън къщи. Заместете упражненията вкъщи или във фитнеса с дълги разходки или бягане навън. Това е сигурен начин да избягате от скуката. Освен че ще поддържате фигурата си, това ще ви позволи да се насладите и на свежата пролетна растителност.

Някои хора страдат от различни здравословни проблеми през пролетта. Периодичността на тези проблеми не остава една и съща през годините. В зависимост от случая могат да се вземат превантивни мерки, които да пресекат проблема в началото. Това ще ви предпази от по-сериозни последствия по-късно.

Преглеждайте се сами. Здравословните проблеми могат да имат различни проявления. Ако изпитате силно раздразнение, внезапен гняв или ярост без причина, това може да бъде симптом за проблеми в общото функциониране на органите. Освен това, има и ясно видими физически симптоми като астма, запек, високо кръвно налягане, безсъние, мигрена, проблеми в очите и много други.

• Избягвайте трудносмилаемите храни. Някои продукти имат много лош ефект върху храносмилателната система. Ограничавайте или изцяло спрете мазните, пържените и висококалоричните храни, както и всякакви сосове и кремове. Вместо това може да се насладите на зелените салати, цитрусовите плодове, киселите ябълки, гъбите и други богати на витамини и полезни вещества продукти, които подобряват функционирането на храносмилателната система и здравето.

Следвайте тези прости здравни съвети и ще бъдете щастливи и пълни с енергия през целия сезон.

www.actualno.com