• Сутрешна енергия - краставица и вода
  Сутрешна енергия - краставица и вода
  30.06.2015

  Краставицата е зеленчук богат на витамини А и С, както и на минералите натрий и магнезий. Съдържа още силиций и сяра, които влияят благоприятно на растежа на косата.

  прочети
 • Ужилване от медуза
  Ужилване от медуза
  29.06.2015

  След официалното настъпване на лятото много от нас ще намерят спасение и почивка на морските курорти. Като всяко нещо и това крие своите рискове, а днес ще обърнем внимание на "ужилването" от медузи.

  прочети
 • Манго (Mangifera)
  Манго (Mangifera)
  26.06.2015

  Мангото (Mangifera) е род двусемеделни тропически растения от семейство Смрадликови. Произходът му е от Индия и Югоизточна Азия.

  прочети
 • Полезните свойства на смокинята
  Полезните свойства на смокинята
  24.06.2015

  Ficus carica дърво или храст всъщност е обикновената смокиня. Разпространена е в Средния Изток, цялото Средиземноморие и по нашето Черноморие. Дървото е фикус и принадлежи към семейство Черничеви също като добре познатата ни черница.

  прочети
 • Невероятното глухарче
  Невероятното глухарче
  23.06.2015

  Глухарчето е многогодишно растение, което е много добре познато, но със сигурност не знаем колко е полезно. То цъфти през пролетта и лятото. Надземната част на корените или тези в земята се събират есенно време, а през пролетта се берат листата.

  прочети
 • Силата на арниката
  Силата на арниката
  22.06.2015

  Арниката е една от най-известните билки, които се използват в хомеопатията. Арниката вирее в планинските част на Испания и Франция. При нас се среща много рядко.

  прочети
 • Екзотичната макадамия
  Екзотичната макадамия
  19.06.2015

  Макадамията (Macadamia) е растение, което вирее в източна Австралия (седем вида) и по един в Нова Каледония и Сулавеси (Индонезия). Седем от деветте вида макадамия са отровни и само два са ядливи

  прочети
 • Масло от синап
  Масло от синап
  18.06.2015

  Синапеното масло е богато на различни минерали, мастни киселини и хранителни вещества. То се получава чрез студено пресоване на семената на синап. В Индия, маслото от синап се използва от древност, за коса, кожа и тяло. Има анти-бактериални и анти-гъбични свойства

  прочети
 • Лечебните свойства на прополиса (клеева тинктура)
  Лечебните свойства на прополиса (клеева тинктура)
  17.06.2015

  Пчелите са едно от най-невероятните същества на тази планета. По цял ден събират растителни вещества и благодарение на специалния си секрет ги превръщат в изцяло нови продукти като мед, восък, пчелно млечице и прополис

  прочети
 • Богатството на хималайската сол
  Богатството на хималайската сол
  16.06.2015

  Хималайската сол, наречена още "бяло злато", се добива от планината Солната верига, намираща се в подножието на Хималаите на територията на Северен Пакистан. Смята се, че тази сол е най-чистата от примеси, както и че е много богата на ценни минерали

  прочети

Търсене в сайта

Лекарствен справочник

Банер I - дясна колона
http://sommons.co/out?zoneId=2647810-2647961

Ако сме ви били полезни,
моля харесайте страницата ни във Facebook.