Новини

Бум на сифилис в голям наш областен град
Бум на сифилис в голям наш областен град
21.06.2018

Според директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев в един от големите областни градове се отчита бум на заболеваемост от сифилис. Сред болните за съжаление има и бременни.

прочети
 • Мръсният въздух е причина за смъртта на хиляди българи
  Мръсният въздух е причина за смъртта на хиляди българи
  20.06.2018

  Около 18 000 българи умират годишно, заради замърсения с финни прахови частици въздух у нас. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, цитирана от информационните агенции.

  прочети
 • Близо 30% от донорската кръв е платена
  Близо 30% от донорската кръв е платена
  18.06.2018

  За съжаление в България черният пазар на кръв процъфтява. Това е мрачната действителност за пациентите и роднините им у нас, в която донорите на кръв са обезпокоително малко, болниците нямат пари, а нелегалната търговия с кръв, извършвана предимно от роми.

  прочети
 • Откриха функционално лечение срещу вируса ХИВ
  Откриха функционално лечение срещу вируса ХИВ
  17.06.2018

  Хонконгски учени обявиха, че са тествали успешно с мишки функционално лечение срещу причиняващия СПИН вирус ХИВ и изследването им може да доведе до получаване на антитяло, което да се използва както за профилактика, така и за лечение, съобщава "Ройтерс".

  прочети

Специализирани статии

На война с болниците
На война с болниците
06.06.2017

Само преди дни стана ясно, че дълговете на лечебните заведения вече са надхвърлили половин милиард лева, а тези с изтекъл падеж възлизат на близо 200 млн. лв. И макар при последните да се отчита намаляване спрямо миналата година, тенденцията заплашва да се обърне в най-близко бъдеще.

прочети

Търсене в сайта

Лекарствен справочник

Банер I - дясна колона
http://sommons.co/out?zoneId=2647810-2647961 Банер II

Ако сме ви били полезни,
моля харесайте страницата ни във Facebook.