Бяло течение - ОписаниеБяло течение

Бяло течение - Симптоми

Бяло течение - Лечение

Бяло течение - Билколечение

Бяло течение - Описание

Бяло течение е белезникав секрет от женските полови органи. Бяло течение не е нормално състояние на женските репродуктивните органи и ако не се лекува правилно в начален стадий може да стане хронично. Последните изследвания показват, че секрети от матката и горната част на вагината преминават и се абсорбират в по-ниските части на влагалището. Това е нормално постоянно течение в женските органи. 

Белезникавото течение, обаче, е причинено от наличието на инфекция в някои от тези тъкани и както редица други фактори. Състоянието на бяло течение може да продължи седмици или месеци.
 
Бяло течение - симптоми
 

Още по темата КървавичеГоляма тлъстигаКак да възвърнем жизнеността си в началото на пролетта?Наистина ли е полезно да пием много водаКак да се освободим от токсините в нашето тяло? 
В допълнение към белезникавия секрет от влагалището, пациентката с бяло течение се чувства слаба и уморена. Тя също страда от болки в кръста и прасците.
 
Други симптоми на бяло течение са:
 • запек
 • често главоболие 
 • силен сърбеж
В хронична форма, пациентката с бяло течение се чувства раздразнителни и развива черни петна под очите.
 
Бялото  течение не се развива внезапно в остра форма. То свидетелства за  девитализиране и токсично състояние на организма като цяло.  Състоянието засяга една или много части на репродуктивните органи. Всеки път, когато тялото се натоварва с токсини, поради неправилни хранителни навици и органи като кожата, червата, белите дробове и бъбреците не са в състояние да елиминира токсините, тялото се освобождава от тях през лигавицата на матката и влагалището под формата на бяло течение. В случаи на напреднали, хронични възпалителни заболявания на тези органи, то води до освобождаване с гной,  мирис и цвят вариращ от кремаво до жълто или светло зелено.
 
Бяло течение при млади момичета
 
При младите момичета, бяло течение може да се появи няколко години преди и след началото на менструалния цикъл. То може да се дължи на възпаление на половите органи, причинено от различни фактори като замърсяване, замърсено бельо, прекомерно умствено сексуално стимулиране или мастурбация. Понякога излишната секреция е нормална, когато момичето достига полова зрялост, поради свръхактивност в неините полови жлези и органи. Те обикновено изчезват в рамките на кратък период от време. 
 
Бяло течение - Лечение
 
Воденето на здравословен живот е от съществено значение за премахването на токсичността, което пък е основният причинител на болестта бяло течение. Трябва да се спазват правилни хранителни навици, правилен сън, физическа активност, чист въздух и слънчева светлина. 
 
За начало, пациентката трябва да приема в продължение на три или четири дни  вода с лимон или плодов сок, за пречистване на тялото. През този период червата трябва да се почистват всеки ден с топла вода - клизма. В случай на обичаен запек трябва да се вземат мерки за неговото ликвидиране.
 
Бяло течение - Билколечение
 
Преди да се предприеме какъвто  и да било метод  за лечение, трябва да се консултирате с  лекар.

Външно:
 • Цариче - Двадесет капки есенция от цариче се добавят в 30 грама розова вода. С тази смес се намазва влагалището сутрин и вечер.
   
 • Ябълков оцет - Вагинални промивки с ябълков оцет. Трябва да се разреди с вода : в 1л топла вода  се добавят 5 супени лъжици оцет. Ефектът се проявява много бързо.
   
 • Чесън- Една-две скилидки счукан чесън се увиват в марля под формата на тампон и се поставят във влагалището. В  началото може да се усети лек дискомфорт.
   
 • Невен - Около 200гр листа от невен се накисват в половин литър зехтин. Сместа се оставя да престои около една седмица, като е добре да бъде поставена на слънчево място. Две супени лъжички от тази смес се добавя към половин литър топла вода и се правят вагинални промивки 2-3 пъти седмично.
   
 • Лайка, мащерка, босилек и смрадлика - по 100 грама. Добавят се към половин литър кипяща вода и се  варят 5 минути. Сместа се оставя да кисне 30 минути.  След прецеждане отварата се използва за вагинални промивки всяка вечер. За по-голяма ефективност е препоръчително да се избягва полов контакт  за периода на лечение.
Вътрешно
 
 • Цариче - 100гр от билката цариче се сваряват в 500мл вода. Сместа се оставя да престой половин час. Приема се един - два пъти дневно.
 • Ябълковият оцет - може да бъде изключително благоприятен при вагинални проблеми.         Всеки ден се пие по 2-3 пъти на ден чаша  вода, към която  се добавя една лъжичка мед и една лъжичка ябълков оцет. Тази смес пречиства организма и се използва за лечение и профилактика на бялото течение.
   
 • Чесън - Редовното приемане на чесън предпазва организма от инфекции.
   
 • Отвара от билки за пиене - Смесете равни количества от следните билки: лайка, мащерка, мечо грозде, коприва.
   
 • По 100 грама - лайка, коприва, мечо грозде и мащерка се смесват.  Добавят се към половин литър кипяща вода и се  варят 5 минути. Сместа се оставя да кисне 30 минути.  Отварата се пие всеки ден  по 3 пъти,след хранене.