Благородна инициатива  помага на хора, нуждаещи се от кръвопреливане. Доброволци създали фейсбук страницата Дари Кръв - Спаси Живот . Първоначалната идея за създаването й била да се помогне на Илия Веселинов, който се е нуждаел от кръвопреливане. Впоследствие инициаторите на страницата в негова подкрепа решават да я запазят и по този начин да помогнат безвъзмездно на други хора в подобна ситуация.

За малко повече от месец след създаването си, страницата е успяла да събере над 1000 последователи и е са организирани 5 кампании в подкрепа на хора, нуждаещи се от кръвопреливане.

Основната идея на инициативата е да се пресече черният пазар на кръв – практика, която все още принуждава близки на нуждаещи се да заплащат немалки суми, за да помогнат на близките си. Информацията, която те трябва да дадат, ако става въпрос за близък, са имената му, болницата и отделението, в което той е приет, количеството банки кръв, от което се нуждае, както и дали има нужда от конкретна кръвна група.

Към Дари Кръв - Спаси Живот могат да се обръщат хора от цялата страна, като с адмирации се посреща всеки един , който доброволно предлага да дари кръв.