Днес Бойко Борисов отхвърли оставката на социалния министър Бисер Петков, която беше подадена вчера. Майките на деца с увреждания изразиха  нежаланието си Петков да сдаде поста.

По думите на Борисов вчера министър Петков обяснил, че не може да се оправи с майките, защото исканията им изисквали над 300 милиона лева повече на година. Премиерът призна, че не може да гледа палатковите лагери на майките, каквито освен в София вече има и в Русе, Добрич, Варна и Бургас.

"Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер", допълни той. „Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължават ли палатковите лагери да стоят?", запита премиерът.

През последните дни родители на деца с увреждания в няколко града в страната излязоха на протест срещу действащата социална политика. Основното искане на родителите е нов закон за децата и лицата с увреждания в България.

Протестиращите настояват и за спазване на Конвенцията за правата на хората с увреждания и за създаване на електронен регистър.

Родителите издигнаха и палатков лагер пред парламента под надслов "Системата ги убива".