Плодовете и зеленчуците за пореден път се оказват най-добрите приятели за здравето на човек. Ново американско изследване установи, че представителките на нежния пол, които хапват повече от тези природни продукти, намаляват опасността от развитие на рак на гърдата.

Пъпеши, портокали, чушки, моркови, броколи, спанак и сладки картофи са сред храните, богати на каротеноиди, които помагат в борбата с рака. Според учените тези вещества, за които отдавна се знае, че имат антиоксидантни свойства, помагат също за предотвратяване образуването на ракови клетки в гърдите заради благоприятното им въздействие върху организма и най-вече имунната система, предаде БГНЕС.Плодове и зеленчуци

"Диета, богата да плодове и зеленчуци с високо съдържание на каротеноиди, е много полезна за здравето. Включително и намалява опасността от рак на гърдата", съобщиха учените от Харвардското медицинско училище, които анализирали предишни изследвания от цял свят.

Припомняме, че много звезди успяха да се преборят с коварното заболяване. Пред очите ни има примери като Кристина Апългейт.

Актрисата бе диагностицирана с рак на гърдата през 2008-ма година и се подложи на двойна мастектомия - отстраняване и на двете гърди. В момента красавицата е майка на здраво момиченце и основа фондация, осигуряваща финансова помощ на жени, които искат да се подложат на магнитен резонанс, но нямат средствата.

През 2005-та година австралийската певица Кайли Миноуг разбра, че страда от рак на гърдата. Талантливата изпълнителка веднага се подложи на ускорена химиотерапия и благодарение на бързата реакция на медицинския екип, който се погрижи за изпълнителката, днес болестта й е само лош спомен.

actualno.com