Подхранващи маски за лицеГрижата за лицето е от особено значение за всяка уважаваща себе си дама. Уви, лятото свърши, сезонът на плодове също, а кожата ви се нуждае от внимание и грижи повече от всякога. И трябва да я задоволите с това, с което разполагате у дома. Но ако погледнете внимателно, ще разберете, че то не е никак малко. През есента и зимата са особено актуални подхранващите маски. Кожата ви е изложена на вятър и студ и за да и помогнете да се справи с това предизвикателство е необходимо да я подхранвате допълнително.

Разбира се, подхранващият крем е нещо добро, но собственоръчно направената подхранваща маска е нещо просто прекрасно! Отделете време и усилия, за да приготвяте подхранващи маски у дома и да радвате с тях вашата кожа. Всички маски, които ще ви предложим са лесни за приготвяне, а съставките за тях се намират лесно и на достъпна цена. Минимална цена, но с максимална полза! Предлагаме ви няколко бързи рецепти за домашни маски за лице, за максимално подхранване на вашата кожа.

Подхранваща маска с авокадо. Смесете месестата част на 1 авокадо с 1 яйчен жълтък. Получената смес нанесете върху лицето си за 20 минути. След това измийте маската с хладка вода.Ако кожата ви е много суха, към авокадото може да добавите и няколко капки зехтин.

Подхранваща маска от банан. Ще са ви необходими 1 средно голям банан, 1 с.л. мед и 2 с.л. сметана.Пасирайте банана. След това към него добавете меда и сметаната и разбъркайте сместа добре (най-добре с миксер). Нанесете маската на лицето си, оставете я за 15 минути, след което внимателно я отстранете с помощта на памучен тампон, напоен в топла вода.Ако нямате под ръка сметана, може да използвате каквото и да е растително масло. Смесете банана и жълтъка, добавете към тях няколко капки от растителното масло и получената смес нанесете на лицето си за 15 минути. След това измийте с топла вода.

Подхранваща маска от хляб и мляко. Изрежете корите на няколко филийки бял хляб, залейте ги с прясно мляко и ги намачкайте, докато не получите смес с гъстотата на сметана. Получената смес може да затоплите на парна баня и след това да я нанесете върху предварително почистената и затоплена кожа на лицето за 15-20 минути. Измийте я с топла вода.