Когато заговорим за лято и непременно ни замирисва на море. Плажът е едно от любимите ни места през лятото. Сините вълни и горещите слъчеви ласки, кой не си мечтае за това! А към всичко това може да прибавим и един приятен шоколадов загар на кожата, които още повече да разпалва горещите страсти.

ТенНикой не отрича, че тенът е изключително секси, но не бива да забравяме , че слънцето може да бъде изключително опасно и вместо желаният загар, да приключим в болницата с изгаране на кожата. Затова в тази статия ще ви предложим няколко полезни съвета, с които да получите секси, но здравословен тен.

 

1. Кожата се защитава сама от слънцето само за известен период от време, затова слънцезащитните продукти са задължителни. Колкото по-висок е факторът, отбелязана на опаковката, толкова по-дълго време можете да прекарате на слънце.

2. Използвайте една чаена лъжичка крем за лицето и 9 - за тялото. Една чаена лъжичка се равнява на количеството крем, което се събира в шепата без да прелее навън.

3. Нанасяйте отново слънцезащитния продукт след излизане от водата или сушене с кърпа.

4. Необходимо е в топлото време да се увеличи приема на течности, с които да компенсираме загубата от потенето. Количеството е индивидуално, но все пак е добре да са около два или повече литра.

5. Добре е при топло време да съобразим кухнята си с новите нужди на тялото. Полезните храни за горещините са моркови, магданоз, марули, овес, ориз, пшеница – те ще увеличат защитата на кожата ви и ще ви доставят добро количество витамини. Други полезни храни, чрез които може да си добавите меланин са доматите, пипера, кайсиите, прасковите.