Отказване на цигариТютюнопушенето е един от вредните навици, с които човек най-лесно привиква и после най-трудно се отказва. Хората, които отчаяно искат да откажат цигарите, биха приели всяка помощ, за да го направят. Тази статия има за цел да помогне на всички, които са решили да се справят веднъж за винаги със зависимостта си към цигарите. Ето и няколко полезни съвета, за това :

Направете си план! Планът рябва да включва какво ще правя ако ми се припуши. В никакъв случей не си оставяйте резеврни цигари за времето в което  ще ви се пуши много! Няма смисъл да  се залъгвате няма да откажете цигарите постепенно ! Това е илюзия! Не ви се полага цигара след месец въздържание , даже и след година- нее в това смисълът на отказването! Понеже никотинът е един от най – гадните наркотици, трябва да знаете, че една цигара обикновенно е фатална, но все пак ако не издържите и запалите, то не повтаряйте.

Избягвайте компаний в които се пуши! Избягвайте употребата на алкохол той е предпоставка за пушене. Избягвайте задимените кафенета „за не пушачи“. Избягвайте  стресови обстановки!

Хранете се здравословно. Спирането на цигарите ще повиши вашия апетит. Всеки път, когато ви се прииска да задоволите „никотиновия глад” с храна, хапвайте по нещо здравословно, като плодове, зеленчуци и ядки.

Поддържайте висока физическа активност. Това ще ви помогне да спрете цигарите и ще се отрази добре на вашата фигура.

Консумирайте много течности! Пийте много вода (поне по 2л. на ден). Това ще поддържа организма ви хидратиран, а стомаха ви пълен.