За да предотвратите мигрена без да използвате лекарства можете да използвате някой от следните методи.

Сложете лед на челото, скалпа, или врата, за да получите облекчаване на болката. Експертите не са сигурни точно защо този метод работи срещу мигрена, но намаляването на притока на кръв може да е част от него. Можете също да опитате охлаждащ гел или кърпа накисната в студена  вода.

Кофеин

Кофеин Това е съставка в кафето и  в  някои други храни и напитки,  и може  да допринесе за леко облекчение на мигрена. Той също може да помогне на организма за по-бързото абсорбиране на  лекарствата против главоболие. Но бъдете внимателни. Можете да получите кофеиново сътресение, което може да доведе до симптоми, като умора и повече главоболие.

 

Тъмна тиха стая

Тъмна тиха стая Ярката светлина и силният шум могат да засилят главоболието. Така че изолирайте се  от шума и светлите  нюанси, когато имате мигрена.Този съвет ще засили възстановяването ви. 

Физически упражнения

Физически упражнения Не се препоръчва спортуването при силно главоболие(мигрена ).  Но когато се чувствате добре, всеки ден по една редовна тренировка може да предотврати главоболие. Спортът спомага за създаването на ендорфини, химикали, които се борят срещу болката. Те също така намаляват стрес и ви помагат  да спите по-добре.

 

Магнезий

Магнезий Магнезий ще намерите в тъмно-зелени зеленчуци, пълнозърнести храни и ядки Няма да ви помогне повреме на мигрена, но учените са доказали, че може да предотвърди в бъдеще такова. Можете да си го набавяте в таблетна форма, но винаги се консултирайте с вашия лекар преди да приемате добавки.

 

Добър сън

Сън Взимайте редовна  дрямка, за да предотвратите мигрената. Твърде малкото - или твърде многото спане - може да предизвика главоболие и понижи прага за болка. Сложете си за цел да спите  7 до 8 часа всяка нощ, и се опитайте да лягате и да ставате по едно и също време всеки ден. 

 

Витамин B2

Витамин B2 - Рибофлавин Това е също така наречен рибофлавин, и можете да си го набавите от мляко, сирене, риба, и пиле. Можете също така да го приема във формата на хапче. Проучванията показват, че може да помогне,  да се предотврати мигрена.