Качване на килограмиНавсякъде в медийното пространство се говори за диети за отслабване, как да се освободим от излишните килограми. Но има една група хора, които отчаяно се борят да качат килограми. Било то по здравословни причини или по естетически. В тази статия ще ви дадем няколко полезни съвета как здравословно да качите килограми. Ключовата дума е здравословно. Помнете, че винаги трябва на първо място да мислите за вашето здраве.

1. На първо място променете менюто си. Да се тъпчете с чипсове и други подобни вредни храни няма да повишат теглото ви,а по-скоро ще повишат нивото на холестерола в кръвта ви. Яжте плодове като банани, и здравословни мазнини храни на всеки 4 часа макар и изложени на ден и не пропускайте хранения.

2. Консумирайте  разнообразна храна. Така ще си добавите всички видове хранителни вещества в менюто си. Сменете обезмасленото мляко с пълномаслено. Наблягайте на телешкото месо, рибата, яйцата, соята, лещата.

3. Увеличете калорийния прием. Макар да звучи банално, това е в основата на наддаването на килограми и трупането на телесна маса. Не увеличавайте количеството храна, това е изключително погрешно и ще разшири стомахът ви, а това може да ви създаде дискомфорт. Просто увеличете храненията. Ако нормално се храните 4 пъти на ден, ако искате да качите килограми , яжте минимум 6 пъти.

4. Тренирайте за мускулна маса. Нарастването на мускулната маса ще ви осигури цялостно по-здрав вид. Избягвайте кардиотренировките. Тичане, ходене пеша, каране на колело – всички те топят подкожните мазнини и са чудесни за хора, които искат да отслабнат.

5. Пропускайте закуската, това забавя метаболизма. Сумистите не закусват, това вероятно е достатъчно силен аргумент за всеки, който иска да напълнее, да започне да не хапва сутрин. Увеличете вечерята. По-обилната вечеря ни осигурява внос на калории, които няма кога да изгорим. Те се натрупват в мастните депа и така увеличаваме теглото си.