Напукани петиНапуканите пети са проблем за много хора. Както за мъжете, така и за жените. Освен, че карат краката ви да изглеждат изключително грозни и дамите страдащи от напукани пети не мога да обуят прекрасни сандали през лятото; те причиняват и физически дискомфорт, които се изразява в кървене и неприятна болка.

Напукани пети са и добри инкубатори за много инфекции и бактерии.

Според статистиката, през живота си всеки човек извървява средно около 6500 км. Знаейки това, бихте могли да си представите на какво усилие и напрежение са подложени краката ви. Напуканите пети са резултат от години на небрежност и липса на грижи, затова когато предприемате терапия за решаване на проблема не очаквайте положителни резултати в рамките на само два дена.

Терапия за напуканите пети. Почиствайте и третирайте ходилата си с овлажняващ лосиони ежедневно. Всяка вечер, непосредствено преди лягане, киснете краката си в топла, сапунена вода за около 15 минути, изплаквайте ги и ги подсушавайте с мека хавлиена кърпа. Вземете една супена лъжица вазелин, добавете към нея сок на един прясно изцеден лимон. Втрийте сместа в стъпалата си като концентрирате вниманието си към напуканите участъци от кожата. Позволете на кожата да попие сместа. За да постигнете максимален ефект правете това всеки ден.

Лекуване на напукани петиБананите също са чудесен избор, когато става въпрос за напукани пети. Намачкайте един узрял банан, докато не получите гъста каша и след това я нанесете върху засегнатите области. Оставете за около 15 минути и след това изплакнете внимателно с топла вода. Следващата стъпка е да накиснете стъпалата си в студена вода за 2 минути. Прилагайте тази процедура всеки ден, в продължение на няколко седмици и ще усетите как се възвръща хидратацията на краченцата.

Глицерин и розова вода. Ако искате да се отървете от сухите, напукани пети, то опитайте да смесите розова вода с глицерин. Тази комбинация е изключително ефективно средство за лечение, тъй като глицеринът ще Ви помогне да омекотите стъпалата си, а розовата вода е много богата на витамини А, Ц, Д и Е. Освен това, тя има и много антисептични и антибактериални свойства.

Просто нанесяйте тази смес вечер, преди лягане. Обуйте чорапки и изчакайте магията да подейства!