Стотици български двойки съхраняват стволови клетки при раждане

Цената на услугата е между 4200 и 5200 лв.

„Резервните части” сеизползватзалечениенаповече от 80 заболявания

Стотици български семейства са съхранили стволови клетки при раждането на детето си през последната година и половина, стана ясно на вчерашната лекция в безплатното Общинско училище за бъдещи родители в Пловдив. Всеки месец сключваме по 30 нови договора с родилки от София, Варна и Пловдив, конкретизираха Бистра Ваклинова и Деяна Йорданова от Медицински център „Афродита”. Клиниката е специализирана в инвитро процедурите и съхранението на стволови клеткии е официален представител в България на Future Health– най-голямата частна акредитирана тъканна банка в Европа за съхранение на хемопоетични стволови клетки от кръв на пъпна връв и мезенхимни стволови клетки от тъкан на пъпна връв. Стволови клетки

Бъдещите родители, научиха, честволовите клетки са „основните” клетки, които имат способността да възстановят функциите на кръвната, имунната, сърдечната система и органите в човешкото тяло. Чрез тези т.нар. резервни части съвременната медицина успешно лекува повече от 80 заболявания.

Най-безопасно и ефективно стволовите клетки се изолират от току-що отрязанатапъпна връвна новороденото.Кръвта от пъпната връв съдържа два вида стволови клетки- хомопоетични и мезенхимни.Обикновено пъпната връв и плацентата се изхвърля като отпадък, а те съдържат клетки, които са като „тухли и строителен материал “ при  изграждането на органите на хората. 

Вземането на стволови клетки се извършва след раждането като медицински специалист извлича от пъпната връв и от плацентата материал напълно безболезнено и безопасно за майката и детето. След това този материал се поставя в контейнер и се изпраща в център„Хелт Кеър“ във Великобритания, където се съхранява в специални лаборатории.

Взимането, замразяването и съхраняванетоза период от 20 години на многофункционалните клеткиварирамежду 4200 и 5200 лв.в зависимост от това дали само кръв или кръв и фрагмент от пъпната връв се съхраняват, като вториятслучай е препоръчителен, тъй като се обхваща по-голям списък от заболявания за третиране. Потенциалът на тези клетки е огромен, защото се използват за лечението нарак, детска церебрална парализа, мултиплена склероза, диабет, травми на гръбначния мозък, хронични фистули,инфарктна миокарда, мозъчен инсулт, сърдечнанедостатъчност и др.


Още по темата Българска компания провежда безплатни обучения за работа с ДНК изследванияНа симпозиум на водещи експерти в областта на артериалната хипертония във Велинград бяха представени нови данни, потвърждаващи ефикасността на TWYNSTA®Диабетно лекарство ще се включи в борбата със затлъстяванетоДиабетна невропатияГорухаСтволовите клетки от пъпната връв, превъзхождат  стволовите клетки на костния мозък,защото
са 100% съвместими за детето и до 80 процента при родителите, братята и сестрите.

Българските майки трябва да разберат и да се убедят в същественото значение насъхраняване на стволови клетки, която се превръща в ЗАСТРАХОВКА ЖИВОТ за тяхното дете, семейството, близки родственици.Тези думи на д-р Роджър Дейнтиприпомни на вчерашния урок Бистра Ваклинова. Само преди дни „Фючър Хелт“ и Медицински  център „Афродита“  проведоха научен симпозиум, на който лекция изнесе д-р Роджър Дейнти - изпълнителен директор на „Фючър Хелф“ Нотингам, Англия, и професор по молекулярна биология и биохимия в Медицински университет в Нотингам, с приз за 2011 г. от Кралицата на Англия за принос и заслуги в областта на научно-изследователската дейност.

Организаторите на безплатното Общинско училище за бъдещи родители - Центърът за бременни жени, ДКЦ-1 и книжарница „Форум” в мол “Галерия Пловдив” припомнят, че темата на следващата лекция на 25  февруари от 11 часа е„Дневен режим на новороденото”с лектор Антоанета Борисова, председател на Центъра за бременни жени. По време на занятието от фирма „ТЕД” ще дадат практични съвети как се избира матрака за детското легло. За безплатните уроци не е необходимо предварително записване.

Повече информация за безплатното Общинско училище за бъдещи родители може да научите в интернет на  www.galeriaplovdiv.com, както и на GSM0888 89 50 26 и в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив”. Запитвания може да правите и на адрес bebevplovdiv@yahoo.com.