СтрииМакар че стриите не представляват реална опасност за здравето, те предизвикват дискофорт. Изглеждат грозни, карат ни да се чувстваме зле и да не желаем да се показваме по бански. Има няколко начина за премахването им – с козметични процедури и с някои от т.нар. бабини илачи.  Днес ще ви запознаем с някой от недотам известните методи, за премахването на тези грозни белези.

  • Витамин C. Стрийте на прах с помощта на хаванче 1 опаковка таблетки витамин C. Смесете с вазелин или кокосово масло и втривайте в участаците от тялото, засегнати от стрии. Третирайте така до 3 пъти на ден. Този мехлем е особено подходящ за ранните етапи на стриите, като постепенно те избледняват и изчезват.
     
  • Ексфолирайте кожата си редовно. Ексфолиацията премахма мъртвите кожни клетки и спомага за появата на нови здрави на тяхното място. В резултат на това клетките на кожата, повредени от стрии са отстранени и заменени с нови, които правят кожата гладка и свежа. Ексфолиращите кремове и процедури се прилагат най-много 2-3 пъти седмично, за да се избегне раздразнението на кожата и появата на алергии.
     
  • Използвайте гел от алое вера. Алое вера се използва предимно при лечение от изгаряне, но това, което не знаете за него е , че то е много ефикасно средство при третирането на стриите.Смесете 1/4 чаша (60 мл) от алое вера с масло от 10 капсули витамин Е и маслото от 5 витамин А капсули. Втривайте тази смес върху  стриите веднъж на ден. Втривайте добре, за да може кожата хубаво да поеме сместа.

4.     Опитайте с лимонов сок. Той спомага за отстраняването на мъртвите кожни клетки и за регенерацията на нови.Нарежете един лимон на половина и леко разтривайте отрязания край  върху стриите. Оставете лимоновия сок да поседи в/у кожата около 10 мин, след това отмийте с топла вода.