Хомеопатията блокира вируса

Пресича симптомите веднага, зарежда със сили след болестта.

Капки, сиропи, прахчета, че даже антибиотик - щом ви повали грипа, нощното ви шкафче е заринато с тях. Въпреки това 2-3 седмици, след като се отървете от коварния вирус, се чувствате като парцал. Как да попречите на грипа да ви "открадне" цял месец? С хомеопатия, препоръчват спецовете по холистична медицина.

Ваксина или хомеопатия - кое да изберете? Най-добре - и двете, препоръчват лекарите. Така ще сте 100% застраховани от коварния грип. Ваксината и хомеопатичните лекарства не си пречат. Напротив - в комбинация напомпват имунитета месеци преди епидемията да удари.
Още по темата Хомеопатия - Що е то – хомеопатия?Хомеопатията като помощник на психосоматичната медицина

С ваксината произвеждате специфични антитела срещу вируса. С хомеопатията пък мобилизирате имунната система. И ставате по-устойчиви на заразите, които дебнат в студа.

Добре е да започнете профилактиката с хомеопатия около 2-3 седмици преди появата на грипа, съветва д-р Нонна Петрова. Имате два варианта - да си купите комбиниран препарат от аптеката.

Или пък да идете на консултация при хомеопат, който да ви предпише специално лекарство. Аптекарите признават, че в навечерието на грипния сезон, най-търсен е осцилококцинумът.

Освен че пресича заразата в зародиш, препаратът е идеален и за превенция. Една доза под езика веднъж седмично е застраховка срещу вирусите, обясняват докторите.

Здраве за жълти стотинки Хомеопатичните препарати имат куп предимства. Ефективни са, нямат странични ефекти и не на последно място - са евтини. Опаковка от тях струва между 2,50 и 7 лв. А срещу скромната им цена получавате невероятен ефект - хомеопатичните противогрипни лекарства блокират репликацията на вируса. Високата температура, болките в мускулите и кашлицата се пресичат за ден-два.

И най-важното - стъпвате изключително бързо на крака, обяснява д-р Петрова.

100% енергия

Когато вирусът ви атакува, организмът отвръща на удара с повишена секреция на кортикостероиди, обяснява хомеопатът д-р Нонна Петрова. Хормоналният пик обаче е за кратко. После тялото се предава - и нивата на стероидите падат под нормата. Това е причината месец след отшумяването на хремата и треската да се чувствате като изцедени, обяснява д-р Петрова.

Хомеопатичните противогрипни медикаменти позволяват на организма да балансира силите си. Затова й щом вирусът си отиде, не сте изтощени, а заредени със 100% енергия, настояват холистичните доктори.