Компанията получи наградата си RubanD`Honorпо време на официална церемония

13 юни 2013г.

AstraZeneca България получи официално отличието RubanD`Honorв рамките на Европейските бизнес награди. Призът в категорията „Най-добър работодател” беше връчен по време на тържествена церемония в Истанбул. Отличието получи Зоя Паунова, изпълнителен директор на AstraZeneca България. В рамките на престижните бизнес награди компанията се конкурираше с 15000 компании от 34 страни. Надпреварата продължи близо 2 години,  като на финалния от 3-те етапа AstraZeneca България се нареди сред общо 100 финалисти, а в категорията се съревноваваха 10 претенденти от различни европейски държави. Призовете се връчват на компании с най- добри бизнес практики, които включват и основните принципи на Европейските бизнес награди. Сред тях са иновативност и етично поведение.

“Оценяваме високо наградата, защото е признание както за компанията, така и за целия екип. Това е отличие за ангажираността, професионализма и посвещението, както и за доверието, което служителите имат в компанията като добър работодателски бранд, чиято мисия е  „Да създаваме медикаменти, които да подобряват здравето и качеството на живот на пациентите, чрез иновация и лидерство в научната област”, отбеляза г-жа Зоя Паунова, получавайки отличието RubanD`Honor.

Отличието нарежда AstraZeneca България сред най-динамично развиващите се компании в Европа. До финала и приза RubanD`Honorкомпанията достигна, като завоюва титлата Национален шампион и надделя над 200 участници от 28 страни в Европа.  

Тазгодишното издание на Европейските бизнес награди 2012-2013 беше шесто поред. Участниците в конкурса се състезаваха в десет конкурсни категории. Съревнованието се проведе на няколко етапа, стартирайки от края на 2011 г. За първи път участниците представяха кандидатурите си чрез видео презентации. Публиката също имаше възможност да избира победителите, които да продължат в надпреварата. Във финалната фаза призьорите представиха своите бизнес програми на живо пред жури, съставено от 5-тима международни членове, представители на утвърдени европейски компании.