национален студентски фестивал на медицинските университетиПървият национален студентски фестивал на медицинските университети в България се организира по инициатива и с домакинството на Медицински университет – Пловдив, както и с подкрепата на Община Пловдив.
 
 
Целта е да се даде сцена за изява на художественото и научното творчество на студентите. Ще участват студенти от МУ - София, МУ - Варна, МУ-Плевен, Медицински факултет на Тракийския университет Стара Загора и МУ - Пловдив. Всеки университет ще се представи с по 5 изпълнения, като максимум те могат да траят по 5 минути. Ще участват общо 130 студенти. Този фестивал ще е проява на различни култури, традиции и новаторства. 
 
„Животът на студентите е пълноценен, когато не им остава време за социалните мрежи. Спортът и изкуствата са детоксикация и антидепресант. Най-важното качество на личността е нейната духовност.", коментира ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев. 
 
Ще бъде представено участието в археологическа експедиция на студентите, наградени в „Нощ на учените 2016".
 
Ще се насладим на песни от различни жанрове, на фолклорни и съвременни танци на различни народи – от България, Непал, Индия и Африка. Събитието ще се проведе на 24 март /петък/ от 16 ч. в Аула Магна на Факултета по дентална медицина /бул. Христо Ботев № 3/.