От 9 до 30 май настоящи и бъдещи майки ще имат възможност да получат безплатни консултации от водещи специалисти в областта на неонатологията

На 9 май в Първа акушеро-гинекологична болница „Св. София” стартира кампания под надслов: „Месец на кърменето“. Кампанията е съвместно партньорство между ПСАГБАЛ „Св. София“ и Нестле България. В рамките на четири последователни седмици всички желаещи настоящи и бъдещи майки ще имат възможност да посетят безплатни лекции на водещи специалисти в областта на неонатологията.Кърмене

По време на всяко едно от обученията ще бъде представена и дискутирана важна информация за здравето, храненето и отглеждането на бебето през първите месеци от неговия живот. Важността на кърменето за правилното развитие и растеж на недоносеното дете; поддържането на лактация от майката; наднорменото тегло при децата; причините за развитие на алергии в ранна детска възраст; както и изграждането и поддържането на здравословен хранителен режим; са само част от темите, с които лекторите ще запознаят бъдещите и настоящи родители.

Лекциите и активностите, посветени на кампанията „Месец на кърменето“, са отворени за всички желаещи след предварително записване за участие на тел. 02/ 44 70 211. Дейностите ще се провеждат всеки четвъртък в периода 9 - 30 май, от 15:00 часа.

Освен серията от образователни лекции бъдещите майки, които се включат в инициативата „Месец на кърменето“, ще могат да посетят и специално организирани безплатни индивидуални консултации с водещи мамолози. Те ще се проведат в мамологичния център на болницата, след предварително записан час на телефон 02/ 44 70 207.

Кампанията „Месец на кърменето“ има за цел да помогне на бъдещите майки в отглеждането на техните деца и да ги подготви за предизвикателствата на родителските грижи. Кърменето е най-добрият и естествен начин за хранене на бебето, а майчиното мляко е идеалната храна за новороденото, която осигурява всички хранителни вещества, от които то се нуждае. Това е и една от причините Световната здравна организация да разработи препоръки, в които се посочва, че бременните жени и майките на бебета трябва да бъдат информирани за ползите от кърменето като най-добрия начин за хранене на бебето и за неговата защита от болести.