Сенната хрема, Хрема, Хрема Лечение, Лечение на Хрема

Една от наи разпространените алергии е Сенната хрема . Името й идва от сено, тъй като се причинява от цветния прашец на полските растения. Парадоксалното е обаче, че от нея предимно страдат не хората, който живеят в селските райони, а тези в големите градове.

За сенна хрема  при деца може да се говори само след навършването на 3-годишна възраст. Алергията представлява реакция на организма, който отхвърля чуждото тяло, към което е чувствителен. Веднъж пренебрегнати, тези неприятни сезонни реакции могат да благоприятстват появата на астма.  Пролетта, предвестник на хубавите дни, може да се окаже кошмар за алергичните към полени. Защото това именно е сезонът на зачервените очи и течащия нос, често придружени с кихавици и остро главоболие. Особено коварна се оказва сенната хрема за студенти, които периодично, всяка година, през юнската сесия, не могат да се подготвят за изпитите, тъй като в този момент се проявяват нейните симптоми.

Лечението е медикаментозно много хора опитват с различни противоалергични медикаменти, инжекции по схема, използвали са множество капки за нос и за очи.