Правилното хранене като условие за пълноценен живот бе разисквано на научен симпозиум на 28.09.2011 г. в София, организиран от Софарма АД. На симпозиума водещи медицински специалисти дискутираха проблемите на модерната цивилизация – неправилното и небалансирано хранене и произтичащи от тяхмногобройни болести на стомашно-чревния тракт.

Много хора страдат от различни болести на стомашно-чревния тракт, но повечето пренебрегват или омаловажават проблемите и симптомите си, алармираха специалистите. Например само „7% от населението в световен мащабима проява на гастроезофагеален рефлукс (ГЕРБ) ежедневно, но нощната пареща болка зад гръдната кост, главният симптом на рефлуксната болест, се наблюдава при цели 74% от населението“, посочи доц. Николай Ламбов, декан на Фармацевтичния факултет към Медицинския университет. В своята лекция той наблегна на ефективните медикаменти, които спомагат за овладяването и лечението на заболяванията, каквито например са капсулите Sopral. Доц. Ламбов допълни, че стомашните киселини, рефлуксът и язвените болести могат да бъдат ефикасно лекувани, стига пациентът да се отнася отговорно към своето заболяване и предписаното му лечение. 

Болестите, провокирани от небалансирания хранителен режим, влошават значително качеството на живот на човека. Затова д-р Катя Тодорова акцентира на необходимостта на приема както на пълноценна храна, така и на допълнителна комбинация от витамини, които осигуряват ежедневна грижа за здравето. Мултивитамините Centrum®например осигуряват всички необходими витамини и минерали, които балансирано се грижат за виталната ни енергия, имунитета, здравата кожа, коса и нокти, действат като протекция срещу вредното действие на околната среда, спомагат да имаме здрави очи и здрава костна система, да сме по-работоспособни, концентрирани и внимателни, както и да имаме по-добра функция на сърдечносъдовата система, обясни д-р Тодорова.