Причини за косопад, косопад при жените, силен косопад, билки, косопад причини, билки за косопад, лекарства косопад
Говорим за косопад, когато по четката
или гребена започват да остават над 100
косъма днев

Косопадът

Всеки човек би искал да има хубава, здрава и гъста коса. Но най-голямо зна­чение на буйната грива отдават жените, защото за тях това означава атрактив­ност и женственост. И когато по четката или гребена започват да остават над 100 косъма дневно, а кожата на главата да просветлява, значи че косите окапват.

 

Косопадът не е само козметичен проблем, затова констатирате ли, че падането на косите е над нормалното, потърсете незабавно съветите на кожен лекар. Само той може да установи при­чината и да назначи правилно лечение. Ако причината не е от органичен харак­тер, би било добре да се замислите дали след измиване не сушите косите си с твърде гореща струя въздух, или може би шампоанът, който ползвате, е с твър­де интензивно действие. Или често упот­ребявате горещи ролки, които съсипват по-фините коси?

Стимулиращ и тонизиращ шампоан срещу косопад


Още по темата Есенен косопадКълновете - здраве в една шепаЗначение на храненето на жената по време на бременносттаВагинитОбикновено изтравниче Причини за косопад

Причина за косопад могат да бъдат трайното студено къдре­не и честото изрусяване. Някои лекарс­тва също могат да повлияят върху расте­жа на косата.След раждане при младите жени чес­то се наблюдава засилено опадане на косата, което обикновено след 3-4 месе­ца се нормализира.Не бива да се пренебрегват и диетите за отслабване. При някои драстични ди­ети или ако се яде твърде еднообразна храна, се стига до недостатъчно подх­ранване корените на косата и тя започ­ва да капе. Точната диагноза може да се постави стрихограма (изследване коре­на на косъма).

 

 

Причини за косопад, косопад при жените, силен косопад, билки, косопад причини, билки за косопад, лекарства косопад
Някои лекарс­тва  могат да повлияят
върху косопада

Какво помага за косопад

Старите изпитани домашни средства като тинктура от коприва или брезова вода за коса помагат за доброто кръвооросяване на кожата на главата. Но ако е налице особено силен косопад, подоб­ни средства са безполезни. Срещу това може да помогнат някои медикаменти -17-алфаестрадиол, при положение че косопадът се дължи на хормонални сму­щения по време на климактериума. Също и аминексил, който омекотява втвърде­ния колаген в корените на косъма. Този медикамент дава много добри резулта­ти както при жените, така и при мъжете.

Специалистите съветват оплакващи­те се от косопад да се консултират кол­кото е възможно по-рано с дерматолог. Съвременната медицина разполага с ле­карства, които са в състояние да спасят косите от опадане, стига лечението да започне навреме.