Eксфолиация на кожатаВечерта е най-подходящото време. Вечер кожата усвоява максимално всички по-интензивни грижи, съобразени с конкретния є проблем ­ отпускане, липса на свежест, бръчки, замърсяване. Освен това точно по това време, след като цял ден е била изложена на вредните влияния на околната среда, тя започва своя отрязък възстановяване.

Не пренебрегвайте тялото. Епидермисът на тялото е подложен на същия цикличен процес, както и този на лицето. Освен това през различните сезони, най-вече през зимата, точно той страда най-много от липсата на достатъчно количество кислород. Гранулките в пилинг продуктите за тяло са по правило по-големи от тези за лице.


Още по темата Пилинг със салицил и зелен чай освежава тенаПреди нанасянето им, тялото трябва да е добре навлажнено под душа. Масажирайте с кръгови движения, докато се образува пяна. Започнете от онези места, където кожата е по-дебела (лакти, колене, пети), и действайте по-деликатно там, където тя е по-нежна (гърди, длани и свивки на коленете).

Краката също се нуждаят от пилинг маска. През по-голямата част от деня ходилата са затворени в обувки и са "наказани" да издържат тежестта на човешкото тяло. В контакта с пода или асфалта кожата на ходилата и петите се втвърдява, а понякога се напуква и образува мазоли. Именно тези участъци се нуждаят най-много от пилинг.

www.actualno.com