Пилинг със салицил и зелен чай освежава тенаКожата ни в края на лятото е много суха, груба и се лющи. С напредването на възрастта тя губи способността си да неутрализира вредните въздействия от прекомерното излагане на слънце, а ултравиолетовите лъчи са главният виновник за стареенето й.

Важно е кожата да се предпазва през целия летен сезон, дори и да стоите на закрито. Използвайте слънцезащитен крем с UV защита, като за по-светла кожа използвайте 50+.


Още по темата Хормоните – извор на младосттаШоколадът е най-полезен суров15 здравословни алтернативи на кафетоКосопадЗелен чай Кожата ви се изсушава при неправилно излагане на слънце, след което настъпва удебеляване на роговите клетки, увреждат се еластичните влакна и се провокира образуването на бръчки. Кожата става суха и груба и състарена. Местата, по които козметичните дефекти най-често се появяват, са лицето, шията, деколтето и ръцете, като най-изпъкналите зони са най-рискови: скули, нос, ушни миди и гръб.

Зеленият чай успешно се бори със свободните радикали в организма, които са виновни за редица болестни процеси и за стареенето на целия организъм. Учените стигат до идеята, че екстрактът от зелен чай може да помогне и за освежаването на кожата отвън.

За отстраняване на мъртвите клетки по кожата добра комбинация салицилова киселина и екстракт от зелен чай под формата на ексфолиращ гел. Пилингът спомага за регенерацията на кожата, намалява появата на пори и изравнява и изсветлява тенът. Може да се прилага и за третиране на акне. След като сте използвали пилинг кожата става много по-възприемчива за допълнително хидратиране с маски и активни кремове.

Летният пилинг е разработен като процедура за избелване и изравняване на тена специално за условия, където температурите навън са високи.

Труд