Менопауза Физическата активност е особено полезна за жените в менопауза. Това показват резултатите от наблюдения на австралийски учени от Университета на Куинсленд в Бризбейн.

Според тях редовните физически упражнения не само помагат да се стабилизира теглото, реклама, но и подобряват психическото състояние.

При изследването на физическата активност на жените на средна възраст специалистите са оценявали изразеността на симптомите на менопаузата по честотата на вълните, нощното изпотяване, евентуалната наличност на депресия, признаците на хронична умора, болките в ставите и главоболието.


Още по темата Депресия се диагностицира едва четири-пет години след появата и7-ми Април - Световен ден на здраветоЗащо са опасни лекарствата "за нерви"АнорексияЗлатовръхНай-тежкото състояние е било оценявано с 21 бала.

Резултатите показват, че при жените, които водят застоял начин на живот, средната оценка е 6,9, а при тези, които редовно се раздвижват - 6,1.

Едно от обясненията на учените е, че физическата активност влияе опосредствено за облекчаване симптомите на менопаузата, тъй като намалява риска от увеличаване на теглото, съобщава ВВС.

www.actualno.com