Прочистване на организма. ДетоксикацияПрочистването на организма или така наречената детоксикация избавя организма ни от токсините и други вредни вещества, които нарушават нормалната дейност на организма, намалява неговата жизнена енергия, отслабват имунна ни система и това може да доведе до различни заболявания.

Кога е наложително прочистване на организма?

♦ При нарушения на чревните функции на система (запек, подуване на корема, колит и др.);

♦ При алкохолен махмурлук;

♦ При нарушения на чернодробната функция;

♦ Прочистване на организма след използване на антибиотици


Още по темата Започнете деня с вода с лимонКисел трън ♦ Отравяне;

♦ Дисбактериоза;

♦ Жлъчната дискинезия;

♦ Нарушения на обмяната на веществата;

♦ Наднормено тегло;

♦ Хронична умора и стрес;

♦ Целулит;

♦ Кожните проблеми;

♦ При алергии

Вредните вещества не се натрупват на едно място в организма, а се натрупват във всички органи и системи. Затова е необходимо цялостно прочистване.

Най–важно е да бъдат прочистени червата, черния дроб и бъбреците. Ако тези органи не се прочистят, токсините отново постъпват в кръвта. Само комплексно прочистване на целия организъм може да доведе до положителни резултати

Прочистване на червата

Прочистване на червата е първата стъпка за дълбоко прочистване и възстановяване на целия организъм. Защо е необходимо? С напредването на възрастта стените на червата ни се налепва плака и чрез кръвта се разпространяват в организма и това влия негативно на всички вътрешни органи, което води до нарушения в други системи на организма.

Прочистване на черния дроб

Прочистването на черния дроб също е от особено значение, които е известно, че играе ролята на филтър и има много важна роля в подобряване на здравето. Тази процедура не се препоръчва при домашни условия и е по-добре да се консултирате със специалист.

Прочистване на бъбреците

При неправилно хранене и ниска консумация на вода в бъбреците се образуват камъни и пясък. Това нарушава правилното функциониране на бъбреците и води до редица тежки заболявания.

Всяка система за прочистване на организма е индивидуална, в зависимост от здравословното състояние, възрастта, заболявания и противопоказания за всеки човек. Преди да започнете детоксикация на организма се посъветвайте със специалист.