Последните изследвания на Американската асоциация за сърдечно здраве показват, че за да се храним здравословно, в менюто ни задължително трябва по-сериозно да присъстват храни, богати на Омега-3 мастни киселини. Те не само предпазват здравите хора от сърдечни заболявания, но също така намаляват риска от сърдечен удар при онези от нас, които вече страдат от болести на сърцето. Това е възможно, защото Омега-3 мастните киселини въздействат директно върху онези фактори в нашия организъм, които водят до проблеми със сърцето: те понижават кръвното налягане, намаляват холестерола, триглицеридите, а също и нивата на фибриноген - протеинът, който е основният причинител на съсиреци в кръвта.Ленено масло

Предимствата на лененото масло.

То е най-богатият източник на Омега-3 мастни киселини. Скорошно изследване на Американската асоциация за сърдечно здраве доказа, че редовният му прием може да понижи свързаните с холестерола артериални заболявания с над 46 %. Лененото масло е наш сигурен съюзник, за да се предпазим от атеросклероза, сърдечна аритмия, сърдечен пристъп и инфаркт. За хората, които вече са прекарали инфаркт, е важно да знаят, че повишената консумация на омега-3 мастни киселини от растителни източници (като лененото семе) понижават риска от повторна поява на проблемите със сърцето.

Причината за благотворното влияние на маслото, извлечено от ленено семе, е че то противодейства на натрупването на плака и съответно на увреждането на вътрешната обвивка на артериите. Лененото масло контролира тенденцията на кръвните телца да се слепват едни за други и така да създават съсиреци.

Тайната на това масло е в Омега-3

Киселината, която изгражда мембраните на.. всяка една клетка от тялото ни. Особено важна за мозъка и очите. Ето още малко от жизненоважните функции на Омега-3 мастните киселини: ускоряват и подобряват метаболизма, ускоряват усвояването на кислорода и освобождаването на енергия; от тези киселини тялото продуцира хоромоноподобни субстанции, наречени простангландини, които имат важна регулаторна функция за артериалното налягане, бъбреците, възпалителните процеси и имунната система.

Общата препоръка за повечето хора е да включат в ежедневната си диета ленено семе или масло от ленено семе.

Ленено масло е 100% студено пресовано нерафинирано и нефилтрирано, извлечено от подбрани сортове органични семена от лен, отглеждани в екологично чисти райони на Америка.