Болкоуспокояващо увеличава риска от инфаркт и инсулт с 40%Болкоуспокояващо, приемано от милиони хора по света, увеличава риска от инфаркт и инсулт с 40%. Това показва ново проучване, цитирано от британските медии.

Изследователите твърдят, че диклофенакът трябва да бъде предписван от лекар, а не да се използва неконтролируемо от всеки. Ако пациентът няма нужда от нестероидното противовъзпалително лекарство, а го приема, той увеличава риска от сърдечносъдов инцидент с 40%. Но за онези, които вече са с висок риск от инфаркт или инсулт, това болкоуспокояващо лекарство крие големи рискове.


Още по темата Бьорингер Ингелхайм получи одобрение за разширен времеви прозорец до 4.5 часа за лечение с Actilyse® при остър исхемичен инсулт в повечето държави на Европейския СъюзBoehringer Ingelheim с революционно ново лекарствоСмехът лекува депресия без антидепресантиИнсулт. Мозъчен Инсулт - Исхемичен и Хеморагичен Инсулт.Нар Регулаторната агенция по лекарствата във Великобритания излезе с изявление, че пациентите не бива спират приема на лекарството, но трябва да се консултират с техния лекар, ако имат някакви опасения. Миналата година почти 7 милиона опаковки са били предписани от общопрактикуващите лекари в Англия. Медикаментът се предписва най-често при артрит, болки в гърба, подагра, главоболие и повишена температура.

Hospital.bg