Серуми за лице. Какво прави серумите специални?Приложенията на серумите са разнообразни, както и проблемите, с които трябва да се справят. Те са все по–разпространени сред жените в различните възрасти. По-младите ги използват превантивно, а жените в зряла възраст, в борба с признаците на стареенето.

Наличието на плодови киселини, растителни екстракти и витамини прави серумите специални. Тези съставки правят кожата здрава, гладка и стегната. Плодовите киселини допринасят за обновяването на клетките и подобряване на еластичността и устойчивостта на кожата. Витамините образуват филтър срещу свободните радикали и работят на молекулярно ниво, за да обновят кожата със здрави клетки. Натуралните растителни екстракти от своя страна успокояват кожата и повишават нейната издръжливост и плътност.


Още по темата Мащерката лекува кожни възпаления и екземиНуждае ли се младежката кожа от специални грижи?Домашна маска за мазна кожа на лицетоМащерка На пазара може да се намери разнообразиe от серуми с различно приложение. Най-често срещаните са:

Хидратиращ серум за чувствителна кожа

Този серум помага за намаляване ефекта на „зачервяване” и неприятното опъване на кожата. Заздравява ефективно чувствителните капиляри, поддържа естествения механизъм за защита и предотвратява кожните раздразнения.

Нощен избелващ серум за мазна и смесена кожа

Серумът изравнява тенаи избелва нежеланите пигментни петна. Използва се за смесена и склонна към омазняване кожа. Кожата става чиста, свежа и хидратирана.

Серум за по стегната кожа

Серумът за стегната кожа поддържа баланса на кожата и възвръща младежкото излъчване. Той има мощно хидратиращо действие и подпомага функциите на кожата.

При закупуването на серум е добре да се информирате подробно какво съдържа серума. Процентът на киселиност трябва ад е нисък, а останалите съставки подходящи за вашата кожа. В противен случай може да се получат нежелани реакции. Добре е да изберете серум без аромат и безцветен, за да избегнете допълнително дразнене за по чувствителната кожа.