Пъпки, Пъпките, пубертет, мазна, смесена, кожа, себум, NIVEA VISAGE YOUNG
Знаем, че около 66% от всички
тинейджъри в Европа имат
мазна или смесена кожа.

На пазара за козметика има хиляди продукти, целящи подчертаването на красотата, или просто грижещи се за здравето на потребителите им.

Д-р. Свен Фей, който се занимава с разработване на продукти за грижа за лицето в Байерсдорф говори нашироко за проблемите на младежта и двава отговор на въпроса: "Нуждае ли се младежката кожа от специални грижи?".

Пъпките изглеждат неизбежни по време на пубертета. Защо става така и колко младежи страдат от кожни проблеми, обусловени от възрастта?

Знаем, че около 66% от всички тинейджъри в Европа имат мазна или смесена кожа. Това обикновено е резултат от завишено производство на себум, породено от хормонални промени. Обикновено себумът достига до повърхността на кожата през порите. Порите обаче понякога се запушват от мъртви кожни клетки, като по този начин блокират пътя на себума. Това създава идеална среда за размножаването на бактерии, което води до появата на пъпки.

Много хора вярват, че козметиката за кожа и стикчетата за пъпки запушват порите още повече. Така ли е?
Още по темата Хапче спира побеляването на косатаХормоните – извор на младосттаКак да се предпазим от "лошите" слънчеви лъчиБрадавицаБлатняк

Не, това не е доказано. Всъщност, нашите продукти са специално тествани, за да се уверим, че не са комедогенни. С други думи, че не запушват порите и не допринасят за появата на черни точки.

Много тинейджъри мият лицето си с ексфолиращи продукти няколко пъти дневно, за да се отърват от пъпките. Какво ще препоръчате?

Ние препоръчваме почистване на кожата два пъти дневно - сутрин и вечер, например с clean deeper!, за да се отворят порите. По-честото миене на лицето може на практика да влоши нещата, защото кожата се изсушава, което я кара да произвежда повече себум.

В такъв случай нуждае ли се младежката кожа от специална грижа за лицето?

Младежката кожа се различава от тази на възрастните в много отношения. Когато сте тинейджър тялото ви претърпява множество промени през пубертета, които се отразяват на кожата. Вътрешни фактори, като хормоналните промени и появата на менструация при момичетата, външни фактори, като влиянието на околната среда и промяната в начина на живот, също влияят на кожата. Затова младежката кожа се нуждае от продукти за почистване и грижа, създадени специално за нея. Например продуктите от нашата серия NIVEA VISAGE YOUNG bye-bye spot! действат против пъпки и в същото време я подхранват и възстановяват.

Как разработихте продуктите? Посъветвахте ли се с младите от какво точно имат нужда?

Да, разбира се. В началото на проекта тествахме различни идеи за продукти с помощта на млади момичета. Спряхме се на онези идеи, които най-много им допаднаха, и ги доразвихме. Накрая готовите продукти бяха тествани от млади потребители и получихме много добри отзиви.

До сега не е имало специален нощен крем за тинейджъри. Този на NIVEA VISAGE YOUNG е първият на пазара. Нощните кремове по-ефикасни ли са срещу пъпки?

Нощем кожата по-лесно се влияе от продуктите за грижа. Това важи за младежката кожа също толкова, колкото за всеки друг тип. Така че нощта е идеалното време за кожата да се възстанови. Нощният крем bye-bye spot! съдържа провитамин В5, който активно подпомага този процес.

Много производители твърдят, че техните продукти ще накарат пъпките да изчезнат на момента. NIVEA VISAGE YOUNG няма подобни претенции, защо?

Няма начин пъпките да се изпарят като по чудо. Можем само да ги прикрием с коректор, но това върши работа само до известна степен. Ние от NIVEA VISAGE YOUNG вярваме, че по-важна е доказаната дългосрочна ефикасност. Според потребителите също този по-траен ефект е по-важен.

actualno.com