Пийте повече вода, ако спазвате диетаНе е необходимо да пръснете десетки левове за кремове, допълнителни хранителни добавки и козметични процедури, защото здравата кожа е само на една ръка разстояние, или по-точно – на една чешма. Водата е най-добрият приятел на човешкия организъм, особено в летните жеги. Ако консумирате минимум 8 чаши вода на ден, ще подобрите не само вида на кожата си, която ще е гладка и хидратирана, но цялостното си здравословно състояние. Тялото ви ще работи много по-ефективно и щастливо, след като сте премахнали вредните токсини от себе си.

Съвет: Пийте повече вода, ако спазвате диета


Още по темата Козметичните кремове изсушават кожатаКои хранителнителни вещества са необходими на кожата? - I частКои хранителнителни вещества са необходими на кожата? II - част Дехидратацията предизвиква фалшиво чувство на глад и е лесно да объркаме жаждата с нуждата от храна, за която тялото ни сигнализира. Минералната вода съдържа множество минерали като калий и магнезий, които са от изключително значение за зравето на кожата, а също и полезните йод, мед и желязо.

Съвет: Опитайте се да не пиете повече от 3 чаши чай или кафе дневно

Хората, които пият доста кафе, чай и горещ шоколад, имат мазна и уморена кожа, а понякога и доста пъпки. Причината се крие в съдържащия се кофеин, който пречи на организма да използва ползотворно витамините и минералите.

Съвет: Започнете деня с една или две чаши вода

Тъй като през нощта не сте поемали никакви течности, добре е да започнете деня си с няколко чаши вода на празен стомах, за да убиете всеки помен за дори лека дехидратация, а и ще избегнете ненужно разреждане на храносмилателните сокове.

Редактор: Десислава Симова, www.actualno.com