слънчево изгаряне, кератоза, рак на кожата, старчески петнаСлънчеви изгаряния - слънцето и незащитената кожа могат да предизвикат тежки изгаряния, които да доведат до вторична инфекция. Студените тръпки, обривът и гаденето са често срещаните симптоми. Лечение може да изисква антибиотици и кортизон. За лечение на малки слънчеви изгарания, може да си направите вана кортизон, за да успокояват възпалението. Най-доброто лечение за слънчево изгаряне е превенцията - винаги използвайте слънцезащитни и да носят шапки, слънчеви очила и защитно облекло, когато сте на слънце.


Още по темата Слънцезащитни лосиони - Пощадете кожата си - не прекалявайте със слънцезащитните лосиониИнтересни факти за кожатаСтарчески петна - Старческите петна са плоски, сиви, кафяви или черни петна, които се появяват по ръцете, лицето, раменете и ръцете, като резултат от излагането на кожата с години. По-често се срещат при жени с по-светла кожа. Повечето от тях са безвредни и могат да бъдат отстранени или олекотен с продукти за избелване на кожата за козметични причини. Избягване излагането на слънце и използването на слънцезащитни продукти е най добрата защита срещу старчески петна.

Актична кератоза  - Това са груби и сухи петна по кожата, които често се развиват върху участъци изложени на слънце, включително кожата на главата, лицето, ръцете, лактите, раменете и врата. Те са червени, червеникаво-кафяв, кафяв или розов. Тъй като има толкова много видове петна по кожата, Американската академия по дерматология препоръчва редовен преглед при дерматолог.

Рак на кожата - Рак на кожата, най-често срещаният вид рак, се диагностицира при повече от един милион американци всяка година. Въпреки че точната причина е неизвестна, много форми на рак на кожата са свързани с вредата от слънцето. Бъдете внимателни и използвайте слънцезащитни кремове - фактор (SPF) 15 или по-висока